Aktivist vil boykotte ‘Zoolander 2’ for »tegneserie-agtig« fremstilling af kønsneutrale

Aktivist vil boykotte ‘Zoolander 2’ for »tegneserie-agtig« fremstilling af kønsneutrale

Lige nu er en underskriftindsamling i gang online for et boykot af ‘Zoolander 2’, som aktivisten Sarah Rose mener, er en »overgjort, tegneserie-agtig latterliggørelse« af androgyne, transseksuelle og kønsneutrale individer. Yderligere kalder hun det »den moderne ækvivalent til brugen af blackface til at repræsentere en minoritet«.

Karakteren, som er årsagen til indsamlingen, hedder i filmen All og er en supermodel spillet af Benedict Cumberbatch uden øjenbryn. I traileren, der landede i sidste uge, spørger Owen Wilsons karakter Hansel om All har en »hotdog or a bun?«.

Den måde at fremstille transkønnede og kønsneutrale individer er både »farligt og skadeligt«, mener Sarah Rose i underskriftindsamlingens beskrivelse. I skrivende stund har over 9.300 skrevet under.

Amerikanske komedier har i årevis haft et problematisk forhold til fremstillingen af seksuelle minoriteter (særligt har gay panic været fremherskende), men kønsneutralitet og transseksualitet er relativt nyt land i Hollywood.

Læs også: Nyt Facebook-værktøj frelser dig fra smerten ved at stalke din eks

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af