Instagram-dronning udstiller presset fra sociale medier – og indleder modkampagne

Instagram-dronning udstiller presset fra sociale medier – og indleder modkampagne

Den australske teenagemodel og social media-dronning Essena O’Neill har skabt stor omtale efter en omfattende overhaling af sin online-persona.

Foruden at slette både Tumblr- og Snapchat-profil, har O’Neill skåret 2.000 billeder af sin Instagram, og udstyret de resterende med tekst, der afslører virkeligheden bag dem. Profilen blev samtidig omdøbt til ‘Social Media is Not Real Life’. Profilen er senere helt blevet sløjfet.

EssenaEssena1Essena2

O’Neill løftede blandt andet sløret for hvor meget af hendes profiler, der var promoveret materiale, opstillede fotos og særligt demonstrerede hun det pres, hun følte for at skulle leve op til forestillingen om det perfekte liv. Hendes ærlighed blev vel mødt af både følgere, medier, kendisser og den brede befolkning:

 

Gennem sine veletablerede medieplatforme kunne Essena O’Neill nå langt ud over sine 600.000 følgere for at sprede sit nye budskab om gennemsigtighed og oprigtighed.

Men (og der vil altid være et men, vi taler om internettet for fanden, og her er intet guld og grønne skove) indlejret i de re-captioned Instagrams var der ikke bare et budskab – der var også et link til O’Neills nye kampagne, Lets Be Game Changers.

Lets Be Game Changers har til formål at »tale om rigtigt indhold og rigtige mennesker« Sitet har ligget live siden O’Neills ændrede profil. Blandt sitets mere kontroversielle features er et donations-link, hvor man kan donere penge til drift af siden – altså essentielt set betale O’Neill for at sidde og producere digitalt indhold. Og det er der selvfølgelig nogle, der studser over, når hun nu har vist internet-presset ryggen.

Der er ligeledes nogle, der studser over, Essena O’Neill dagen efter sit opgør med sociale medier delte en video med titlen ‘My Last Youtube Video Ever’ og lagde en dagbogsvideo på Vimeo med titlen ‘Why I think Social Media Sucks’.

Endelig er der dem, der er kritiske over for om det er sociale medier som sådan eller O’Neill selv, der har lagt for meget i at pleje sin online-persona.

 

Om ikke andet, har O’Neill da fået folk op af stolene, uanset hvad man mener om hendes projekt. Og under alle omstændigheder er hele sagaen klassisk internet-logik:

 

Læs også: Star Wars-hovedroller reagerer på ‘The Force Awakens’-traileren på Instagram

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af