Som juleaften for Abrams, Tarantino og Nolan: Kodak relancerer Super 8-kameraet

Som juleaften for Abrams, Tarantino og Nolan: Kodak relancerer Super 8-kameraet

Nogle af vor tids største filmskabere sværger stadig til de analoge dyder i deres filmkunst, som man blandt andet kan se i Tarantinos nye ‘The Hateful Eight’, der er skudt i »Glorious 70mm«.

Nu kipper Kodak med flaget til retro-fetishisterne og genindfører en opdateret udgave af det klassiske Super 8-kamera, der ikke har været i produktion siden 1982. Det nye kamera kommer til salg i efteråret til en pris på mellem 400 og 750 dollar med en billigere model på vej i 2017. De vil primært blive målrettet filmskoler og reklamebureauer, men de fleste filmentusiaster kan være med ved de priser.

Super8
Sådan kommer Kodaks opdaterede Super 8-kamera til at se ud. Det klassiske håndtag på undersiden er ekstraudstyr.

 

Kodak har haft det svært i disse digitaliserede tider, så at genintroducere et kamera, der kræver film, kan umiddelbart virke desperat. Men Kodak har opdateret kameraet med nogle få digitale værktøjer. Blandt andet kommer det med en digital søger og desuden kan man indsende hver filmrulle til Kodak, som laver en digital version. Efter billederne at dømme bliver den billigere udgave fuldt ud digital.

Super 8 er både titlen på og en del af omdrejningspunktet for J.J Abrams scifi-film fra 2011 og i en del af salgsmaterialet for Kodak udtaler han ifølge The Verge, at »det faktum at Kodak bygger et helt nyt Super 8-kamera, er en drøm, der går i opfyldelse«.

Læs også: Stort interview med Quentin Tarantino: Provoen er blevet politisk

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af