Twitter maner til besindighed efter ramaskrig over tweets på op til 10.000 tegn

Twitter maner til besindighed efter ramaskrig over tweets på op til 10.000 tegn
Twitters administrerende direktør Jack Dorsey har været i stormvejr over nedskæringer og fravigelsen fra stjerner til hjerter siden han tiltrådte officielt i oktober. (Foto: JD Lasica / Flickr Commons)

I går bragte techmediet Re/code en artikel om, at Twitter arbejder på at udvide grænsen for tweets længde fra 140 til helt op til 10.000 tegn. Det faldt ikke i god jord hos aktionærerne og det faldt slet ikke i god jord hos Twitter-brugerne.

 

Andre benyttede lejligheden til at tage pis på det:

 

Historien, der er baseret på flere unavngivne kilder, melder, at Twitter hen mod slutningen af første kvartal i 2016 vil rulle projektet, de kalder ‘Beyond 140’, ud.

Men Twitters direktør Jack Dorsey har svaret igen på den sønderlemmende kritik med et tweet, der udstiller, hvad han og kollegerne forsøger at bekæmpe.

 

Her indrømmer han jo næsten, at der er noget om snakken – eller at de i hvert fald overvejer muligheden. Men med det lange billed-tweet udstiller han netop også, hvad der længe har været et problem på Twitter. Har man mere på hjerte end 140 tegn, så kan man screendumpe sin tekst og tweete billedet i stedet. Alternativt kan man bruge eksterne plugins som TwitLonger. Så 140-tegnsgrænsen kan omgåes og det arbejder Twitter på en løsning på.

Så selv om Twitter ændrer en smule i deres vanlige model, så bliver det ikke en total omkalfatring til det modsatte af et mikrobloggingsite. Twitter ved godt, hvad der fungerer og har gjort dem populære. Samtidig vil en mulighed for at lægge længere tekster og materiale på Twitter gøre sitet mere konkurrencedygtigt med Facebook, der netop gør alt hvad de kan for at holde både content og brugere på Facebook og væk fra eksterne sites.

Læs også: Twitter udskifter stjerner med hjerter – og alle går straks amok

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af