Napsters grundlægger vil lave filmstreamingtjeneste med biografaktuelle udgivelser

Napsters grundlægger vil lave filmstreamingtjeneste med biografaktuelle udgivelser

Forestil dig at kunne se ‘Batman v. Superman’ den dag, den kommer i biografen, bare hjemme i sofaen. Den vision vil Napsters grundlægger og Facebook-medejer Sean Parker realisere. Men det bliver en dyr omgang, hvis det nogensinde bliver til virkelighed.

Projektet går under navnet The Screening Room, skriver Variety, og det vil kræve mere end bare et login til et webiste. Man skal købe en særlig boks, der skal kobles til et fjernsyn eller projektor. Med boksen får man mulighed for at købe premierefilmen det øjeblik den udkommer eller som minimum inden for 48 timer.

Men prisen? Av, den er høj. Boksen i sig selv vil koste 150 dollar eller cirka 1.000 kroner og hver film vil koste 50 dollar eller ca. 340 kroner for hver gang, man ser filmen.

Ifølge Engadget viser de store Hollywood-studier allerede nu interesse for projektet, måske særligt fordi en stor del af profitten går til dem. Kun fem dollar af prisen går til The Screening Room. Samtidig får biograferne også et kødben, i form af at hvert køb via The Screening Room indeholder to biografbilletter, så de således også får en bid af kagen.

Musik- og tv-streaming (og gaming for den sags skyld) er milevidt foran filmbranchen, der stadig har massive problemer med illegal downloading – netop fordi biograferne insisterer på at have eneret på fremvisninger i premiereperioden.

For de fleste, der er vant til at hente filmene gratis, vil priserne simpelthen være for høje, så de er ikke umiddelbart den centrale målgruppe. Men omvendt så er teknologien alene et nybrud, der kan sparke døren ind til, at filmbranchen udvikler et realistisk alternativ til biografen.

Da Napster blev populær i start-00’erne og Sean Parker pludselig blev kendt som en notorisk forbryder, var hans vision nogenlunde den samme. Han ville skabe en tjeneste som Spotify, der dels gjorde det nemmere at dele musik og film, men som samtidig sendte gysserne i de rigtige hænder. Men det faldt dengang ikke i god jord.

Måske er tiden en anden nu. Man har jo lov at håbe.

Læs også: Playpilot samler alle danske streamingtjenester og serverer dem i et personligt feed

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af