Soundcloud indgår aftale med Sony – alternativ til gratis model muligvis på vej

Soundcloud indgår aftale med Sony – alternativ til gratis model muligvis på vej

Nu er Soundclouds tavle omsider blevet visket ren, eftersom den gratis streamingtjeneste har indgået en aftale med verdens næststørste pladeselskab, Sony. Hermed har Soundcloud fremover de fulde rettigheder til at tilbyde sine brugere musik fra blandt andre Drake, David Bowie og MGMT og kan undgå grimme sager som den, der i sommers ramte blandt andre danske Eloq, der fik slettet alle sine remixes og lukket sin konto pga. copyright-stridigheder.

Den nye aftale følger efter aftaler med de andre store spillere Warner og Universal Music, og dermed er vejen nu banet for en mere gnidningsfri relation imellem Soundcloud, brugerne og kunstnerne, men højst sandsynligt også for et Soundcloud, der vil se anderledes ud end hidtil. En betalingsplan, muligvis et frivilligt alternativ til den gratis model, kan blive fremtiden for den nu ellers helt gratis streamingtjeneste, hvormed Soundcloud kan blive en reel konkurrent til Tidal og Spotify.

Sidstnævnte streamingtjeneste har desuden netop indvilliget i at tilbagebetale 21 millioner $ i royalties til kunstnere efter pres fra The National Music Publishers Association, der beskytter de amerikanske pladeselskabers rettigheder. Noget tyder på, at alle parter ønsker ro i streaminghavet.

Læs også: Soundcloud starter radio-service for at markere sig over for streamingtjenesterne

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af