‘The Life of Pablo’ lander på Spotify og Apple Music – se pladens omtumlede vej hertil

I nattens løb er ‘The Life of Pablo’ endelig landet på Spotify, Google Play, iTunes og Apple Music. Endnu en kovending for det omtumlede album, der både har været længe undervejs, har haft mange navne, har mødt kritik og er blevet ændret, tweaket og forlænget og slutteligt har været svær at komme i nærheden af.

Mens du kan glæde dig over pladen nu er tilgængelig for de fleste dødelige, så tag lige et hurtigt dyk ned i, hvor hård en fødsel, det egentlig har været.

 

Først og fremmest er det en lille smule overraskende, at pladen nu overhovedet er tilgængelig, selvom meget har tydet på det i den seneste tid. For sagde Kanye ikke…? Jo, han gjorde.

 

Det er imidlertid ikke den første af Kanyes kovendinger. Først var det verdens bedste album nogensinde. Så blev den lige modereret lidt.

 

Desuden har han haft mere end almindeligt svært ved at navngive ‘The Life of Pablo’, der efterhånden haft mange navne. Fra ‘SWISH’ til ‘WAVES’ for til sidst at lande på ‘The Life of Pablo’.  

 

Derudover er den version, der landede i februar ikke den endelige. ‘The Life of Pablo’ har været igennem mindst tre afgørende transformationer siden da.

 

Oven i hatten var der selvfølgelig lige alle kontroverserne.

 

Ifølge Pitchfork piller Kanye West i øvrigt videre på albummet. For som han siger:

 

Bottomline er, at ‘The Life of Pablo’ er endnu en Kanye West-plade, der skubber til konventionerne – og nu også konventionerne om, hvordan man udgiver et album. Og du kan indtil videre høre den i sin nuværende form på de fleste streamingservices nu.

Læs også: ‘The Life of Pablo’ blev streamet 250 millioner gange på ti dage efter eksplosiv Tidal-vækst

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af