Googles nyeste app Spaces giver Facebook konkurrence og gør chatrum relevante igen

Googles nyeste app Spaces giver Facebook konkurrence og gør chatrum relevante igen

Google vil rigtig gerne være social. Derfor lavede de i sin tid Google+, et efterhånden lige så godt som dødt initiativ. Nu har techgiganten skabt en ny app der forsøger at genetablere fokus på gruppesamtaler: Spaces.

Spaces er Googles nyeste app til web, Android og iOS. Det er en blanding af en beskedsapp og et chatforum, da Spaces lader dig oprette diskussioner om specifikke emner, links, billeder eller videoer, som du kan dele med venner og bekendte via en invitation eller et link.

Formålet med Spaces er at muliggøre en gruppesamtale der holder sit fokus. I stedet for at have en endeløs chatstrøm fra Facebook eller Slack, opretter man nye spaces hver gang der er noget nyt at tale om. På den måde afgrænses hver samtale til en bestemt gruppe mennesker, der taler om et bestemt emne. Spaces har YouTube, Chrome og Google-søgning integreret, så man aldrig behøver at forlade appen for at se det nyeste indlæg eller søge nettet for relateret indhold.

Google Spaces

Spaces lanceres med udviklerkonferencen Google I/O lige rundt om hjørnet og ifølge produktdirektør Luke Wroblewski vil deltagerne være med til at agere springbræt for den nye app, ifølge Mashable). Under Google I/O udstyres de forskellige sessions med en beaconunderretning der lader deltagerne tilslutte sig det space, der på forhånd er oprettet for eventet.

Tanken er, at spacet bliver et forum for diskussion, networking og idéudveksling inden, under og efter arrangementerne på I/O. Det er derfor nemt at se Spaces blive brugt som en mere medierig udgave af Docs eller som en opslagstavle á la livetweeting med det officielle hashtag.

Udenfor I/O, vil Spaces formentlig blive brugt til forskellige klubber og sociale planlægningsaktiviteter. Et slags alternativ til Facebooks Events, hvor man ikke behøver at fastlægge en dato.

Fordi Google er Google, er Spaces også udstyret med en intern søgning, der lader dig genfinde indhold på tværs af alle dine spaces. Søgningen kan hjælpe dig med at finde delte videoer, billeder og links – så du ikke selv behøver at øremærke noget.

Spaces forsøger at gøre det nære chatrum relevant igen – et forum hvor alle indlæg er vigtige, og dine samtalepartnere er interesseret i at høre, hvad du har at sige.

Appen er tilgængelig nu til web, Android og iOS.

Læs også: Google introducerer et smartphone-tastatur med indbygget søgefelt

Fejl: Argumentet 'posts' er ikke sendt med