Legendariske Nokia genopstår som smartphoneproducent og vender tilbage til Finland

Legendariske Nokia genopstår som smartphoneproducent og vender tilbage til Finland

Nokias vej fra at være verdens største mobilproducent til at blive solgt til Microsoft og stort set forsvinde fra markedet var hastig. Men nu rejser brandet Nokia sig fra asken. Vi kan forvente både nye smartphones og tablets med Nokias brand fra det finske produktionsselskab ved navn HMD. Det skriver Nokia i en pressemeddelelse.

Microsoft har solgt rettighederne til Nokia-brandet til det nystiftede HMD, der må producere Nokia-smartphones til et globalt publikum de næste 10 år. HMD består primært af gamle Nokia- og Microsoft-kræfter, men er ejet af kinesiske Foxconn, der blandt andet producerer for iPhone og Apple.

De nye Nokia-smartphones og tablets vil være Android-baserede, hvilket er en befriende nyhed, efter Nokias smartphones har måttet leve med det ikke særligt udbredte Windows-styresystem. Det er ligeledes et skridt væk fra Nokias eget styresystem Symbian, der på sin vis også var medvirkende til Nokias nedtur tidligere, da meget få tilsluttede sig det.

Måske ligeledes interessant for nogle, så overtager HMD også produktionen af de såkaldte feature phones, der er vel bedst bare kan kaldes mobiltelefoner uden så meget smart over sig. Altså, Nokia-modeller som vi husker dem.

Da Nokia var på sit højeste fra midt-halvfemserne frem til ca. midt-nullerne solgte de mange hundrede millioner af deres topmodeller, såsom modellerne 3210, 1100, 1110, 6110 og naturligvis den legendariske 3310, der har opnået kultstatus i dag.

Nokia røber hverken en tidshorisont for nye produkter eller mere om, hvad vi har i vente. Så indtil videre må vi bare krydse fingre for Snake II.

Læs også: Manden bag Nokia 3310: »Det går lige i hjertet, når ens produkt er en kæmpesucces«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af