Instagram i massiv vækst: Runder 500 millioner brugere

Instagram i massiv vækst: Runder 500 millioner brugere

I går bragte vi nyheden om en stor milepæl indenfor streamingtjenesternes land, da Spotify rundede 100 millioner globale månedlige brugere. Nu har billed-giganten Instagram også rundet et skarpt hjørne og er nået op over 500 millioner brugere.

På deres officielle blog annoncerer Instagram at de har registreret over en halv milliard brugere, hvoraf mere end 300 millioner brugere er aktive på Instagram dagligt for at poste, like eller kommentere.

Udmeldingen kommer på bagen af en række omstridte ændringer hos Instagram, der inkluderer et algoritmisk feed og et redesign af deres logo. Alligevel har appen formået at fordoble sin brugerskare over de sidste to år, hvilket betyder at de vækster hurtigere end nogensinde før.

13482877_10102910644965951_4268170000962807139_o
Mark Zuckerberg markerede milepælen ved at dele dette billede på Facebook.

I gennemsnit uploades der 95 millioner billeder dagligt til Instagram, der sammen høster lidt over fire milliarder likes. Medstifter Kevin Systrom fortæller til TIME at firmaets fokus allerede er på at indhente de næste 500 millioner brugere. Systrom mener, der stadig er globale markedspladser der ikke er blevet tappet ind på af Instagram, og håber at udvide billeddelingen til endnu flere afkroge af verdenen. Som det ser ud allerede, kommer kun 20 procent af appens trafik fra stifterlandet USA.

Hvis Instagram skal gøre sig lige så populære som ejerne Facebook, er der da også lidt vej endnu: Facebook har rundt regnet en milliard brugere, der er aktive ikke månedligt, men dagligt.

Til sammenligning har Instagrams unge konkurrent Snapchat cirka 100 millioner brugere alt i alt.

Læs også: Festival-do’s & don’ts på sociale medier: Sådan bliver dine billeder og videoer lidt bedre

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af