Snapchat ændrer kurs: Vil nu fastfryse øjeblikket og gemme dine minder i et søgbart arkiv

Snapchat ændrer kurs: Vil nu fastfryse øjeblikket og gemme dine minder i et søgbart arkiv

Snapchats nyeste opdatering er mildest talt overraskende. Mediet der sælger sig selv på at give flygtige øjebliksbilleder vil nu introducere ’Memories’, en feature der fungerer som permanent arkiv over dine bedste snaps.

Memories tilføjes som en ny funktion der lader dig gemme dine snaps for senere at tilføje dem til din Story, gensende dem som en slags ’husker du da’-snaps eller for din egen browsingfornøjelse.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Mindearkivet fungerer således som en ekstra kamerarulle, hvor du kan kigge tilbage på highlights og gennemsøge gamle snaps med nøgleord. Memories er derfor en nem måde at samle snaps efter tema, og kan hjælpe med at sammensætte nye Stories.

Appen udstyrer automatisk mindesnaps med en ramme, så dine kontakter kan se, at de ikke er taget live. Det betyder også at Snapchat hoster dine snaps på deres egen server – et radikalt skridt væk fra deres tidligere tilgang til øjebliksbilledet, der sletter sig selv efter fem sekunder.

Sammen med den nye feature lancerer Snapchat ’My Eyes Only’: muligheden for at markere nogle snaps som private, så de ikke dukker op i oversigten. Snapchat ved med andre ord godt, at deres app stadig bliver brugt til sexting og til at sende frække billeder – og når de billeder ikke længere forsvinder automatisk, er det meget rart at kunne gemme dem væk.

Man vælger selv om man vil tilføje et snap til Memories, så det er altså ikke alle snaps der automatisk bliver lagret. Alligevel er opdateringen en opsigtsvækkende kursændring, der muligvis er med i en længerevarende strategi om at gøre Snapchat til et mere vedvarende video- og billedbaseret socialt medie i stil med Instagram, Vine og YouTube.

Memories bliver rullet ud internationalt over den kommende måned.

Læs også: Med Snapchats store redesign ligner det efterhånden et socialt medie

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af