Trailerpark I/O: Fremtidens mode vil afspejle dit humør, dine omgivelser og dine behov

Trailerpark I/O: Fremtidens mode vil afspejle dit humør, dine omgivelser og dine behov

Glem Facebook-opdateringer – i fremtiden kan dit tøj fortælle omverdenen hvad du føler, uden du behøver at gå til tasterne. Du vil tilmed kunne blende ind i omverdenen og styre for eksempel lyset og musikken fra dit jakkeærme.

Det er i hvert fald nogle af kernetankerne bag Trailerpark I/Os modefokuserede techudstillinger i år.

Inside Out

Wearables bliver allerede brugt til at fortælle os om hvad der sker lige nu inde i vores kroppe. Fitnessarmbånd monitorerer vores puls, diabetikere kan få apps der holder øje med blodsukkeret og den gode gamle humørring er blevet skiftet ud med smarte armbånd der er lige dele modetilbehør og gadgets.

Én af Trailerpark I/Os udstillinger giver os en forsmag på hvordan teknologi i fremtiden kan blive brugt til at give et endnu bedre indblik i vores tanker og følelser gennem ’wear what you think’-projektet Neurocouture.

Neurocouture i brug.
Neurocouture i brug.

Neurocouture består af en projektor, et hvidt regnoverslag, en GIF-database og et EEG-apparat, der kan aflæse dine hjernebølger. Du bliver udstyret i det hvide klæde og får måleren på hovedet – og så starter lysshowet. EEGen er nemlig koblet op til projektoren der automatisk omdanner dine tanker til nogle af internettets førende GIFs.

En sur Donald Trump, Pepe the Frog (specielt kendt fra 4chan), blå himmel og en mumitrold er blandt de billeder, der bruges til at oversætte dit humør. Jo mere fokuseret du er, desto mere rolige billeder. Kaos indeni – kaos udenpå.

Neurocouture er lige nu mere tilfældig datavisualisering, end det er smart tøj – men tanken bag er én, der finder genklang i modeindustrien. Tøj har alle dage været udtryk for vores personlighed, og med teknologi kan vi gøre beklædningsgenstande endnu mere unikke.

I sidste ende kan tech + tøj betyde skræddersyede tekstiler, der forandrer farve og mønster hver gang du tænker en ny tanke. I stedet for at reagere på omverdenen (som en t-shirt der blinker i takt med musikken), kan fremtidens tøj reagere på dig.

Samme idé vender to ITU-studerende på hovedet i form af en vest, der ved hjælp af sensorer skifter farve i forhold til sine omgivelser. Det kan bruges til at udforske rummet mellem mennesker og reflektere afstande – på godt og ondt.

Et af temaerne til årets Trailerpark I/O er at tænke udenfor boksen hvad angår interface. Den firkantede skærm er ved at blive fravalgt til fordel for en mere naturlig interaktion med omverdenen, hvor alt potentielt kan være swipeable.

Googles Project Jacquard har været længe undervejs og er også en del af Trailerpark I/O. Project Jacquard består af modificeret garn, der er gjort elektrisk ledende. Det ladte materiale kan integreres i tøj som enhver anden form for garn og er dermed et kæmpe skridt henimod wearables på et industrielt niveau.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Typisk har wearables fået ry af at være kunststykker eller er designet med ét bestemt formål i sigte – Project Jacquard gør smart tøj tilgængeligt for alle og til en lang række formål. Googles samarbejde med Levi’s viser nogle af mulighederne, der fokuserer på at beholde mobilen i lommen når du skal justere lydniveau, besvare opkald, m.m.

På Trailerpark I/O er Project Jacquard omringet af 4D-print og silketråde lavet på orme. Sammen peger udstillingerne på en fremtid hvor teknologi og tøj går hånd i hånd til at skabe nye udtryk og nye forbrugsmønstre.

Fremtidens wearables og techtøj er ikke længere forbeholdt nørderne. Og skabelsen af smart tøj er ikke længere forbeholdt programmørerne. Design bliver gjort demokratisk og bæremulighederne uendelige gennem projekter som Googles Jacquard og Neurocouture.

Læs også: Soundvenue anbefaler: Otte Trailerpark I/O-indslag, du ikke må gå glip af

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af