Spotify lammetæver Apple Music med 23 millioner abonnenter

Spotify lammetæver Apple Music med 23 millioner abonnenter
Spotifys administrerende direktør og grundlægger, Daniel Ek.

Apple Music har netop relanceret deres app til iOS 10 i håbet om at vippe kong Spotify af pinden. Men nu – et døgns tid efter iOS 10-opdateringen blev frigivet – kan Spotify meddele, at streaming-tjenesten er nået op på hele 40 millioner betalende abonnenter. Det breakede chefen for Spotify, Daniel Ek, i går på Twitter.

Spotify har langsomt men sikkert fået flere og flere betalende kunder i biksen, men især over det seneste års tid er det gået stærkt. Vi skal ikke længere tilbage end til januar 2015 før, der kun var 15 millioner, der ville betale for streamingservicen. I marts rundede de 30 millioner brugere, så det er en vækst på ti millioner betalende kunder på knap et halvt under. Der er dog stadig langt flere, der ikke vil slippe en krone for musikken, da der ifølge Spotify selv i juni var 100 millioner brugere i alt – både ikke-betalende og betalende kunder.

Dermed viser Spotify en hurtigere vækst end Apple Music, der siden april er vokset med fire millioner abonnenter.

Apple Music har dog ikke været på markedet i nær lige så lang tid som Spotify, og før opdateringen i går har mange kritikere været ude med riven i forhold til, hvor kluntet og besværlig appen var at bruge.

Tiden må vise, om flere vil give Apple et skud, men at der ikke findes en gratis-udgave ligesom Spotify – samt at de fleste allerede for længst har vænnet sig til at bruge dén frem for Apple Music – tegner ikke godt for techgiganten.

Læs også: Spotify beskyldes for at straffe musikere med eksklusive Apple-aftaler – benægter alt

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af