Test: PlayStation 4 Pro giver en mærkbart bedre spiloplevelse – for de dedikerede

Test: PlayStation 4 Pro giver en mærkbart bedre spiloplevelse – for de dedikerede

Når du drejer kameraet udover landskaberne, når eksplosionerne buldrer om ørerne på dig og når tempoet er helt oppe i sjette gear, mærker du det. PlayStation 4 Pro er en skarpere spiloplevelse, farverne springer mere i øjnene og takket være mere den højere opløsning, GPU-kraft og flere frames per second får du en spiloplevelse, der ligner den, du får på high-end gaming-pc’er.

Det er en anden spiloplevelse, men den kan også gradbøjes. For eksempel hænger spiloplevelsen på PlayStation 4 Pro uløseligt sammen med kvaliteten af din øvrige hardware. Din oplevelse bliver ikke mærkbart forbedret, medmindre du ejer et 4K-tv (mange pixels) med HDR – high definition range (bedre pixels).

Undertegnedes første oplevelse med PlayStation 4 Pro var på et 100 tommer-fjernsyn og her får du den fulde oplevelse og kan se forskellen på kraften i en almindelig PlayStation 4 og 4 Pro. Det er en vanvittigt rig gaming-oplevelse, hvor du virkelig føler, at du er på første parket.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Når man spiller eksempelvis ‘Rise of the Tomb Raider’ sidder hjertet ekstralangt oppe i halsen, når kaster dig ud over en afgrund eller overfaldes af mystiske krigere i snævre korridorer.

Spil som ‘The Last of Us’ har tilmed fået en patch, så det kører i native 4K. Det vil sige, at det ikke bare er et 1080p-spil, der er blevet forstørret til 4K, men et spil skabt til 4K. Det giver dybere farver, sortere sort og flere detaljer. Det er ikke en kæmpe forskel for de “forstørrede” spil, men man kan ane det – særligt i de mørke nuancer.

Spil som det opdaterede ‘The Last of Us’ vil vi se meget mere af i fremtiden. Her er det ligeledes interessant, at du kan slå HDR til og fra, sætte en 30 Hz-version til med skarpere skygger og frames til 30 fps, hvis du virkelig vil have frihed til at styre din spiloplevelse.

PS4Pro-3

Går man ned til cirka halvt så mange tommer på et 4K HDR-tv, høvler man også en god del af spiloplevelsen. Selvfølgelig er det i sig selv federe, at være på en større skærm, men du får heller ikke den fulde oplevelse af, hvad PlayStation 4 Pro kan. Den der fornemmelse af overfladers struktur og detaljerig dybde i billederne forsvinder.

Har du slet ikke et stort, fancy fjernsyn, så kan du i min optik lige så godt spare pengene. Du får højere framerates og spil, der glider lidt bedre, men jeg sidder til syvende og sidst tilbage med følelsen af, at spiloplevelsen ikke er anderledes end på min PlayStation 4.

Det kan det dog blive. Selvom Sony erklærede, at alle spil både ville kunne køre på PlayStation 4 og 4 Pro i fremtiden, så har spil som ‘The Last Guardian’ allerede vist sig at volde småproblemer for den almindelige PlayStation 4. Flere melder, at spillet har en tendens til at falde til 10 fps hen mod slutningen af spillet.

PlayStation4Pro-3

Skal du kaste penge efter PlayStation 4 Pro? Ja, det skal du, hvis dit gamingbehov rækker ud over det sædvanlige og hvis du sukker efter kvaliteten fra de stærkeste gaming-pc’er. PlayStation 4 Pro er for dig, der går all in. Til dig, der gamer på konsol, men har savnet den dybde og GPU-kraft, som man får ved at game på pc. Hvis du skal ud og købe en PlayStation nu – det er næsten ikke værd at løbe risikoen for, at en almindelig PlayStation 4 ikke kan trække dine spil.

Men nej, hvis du ikke har den omkringliggende infrastruktur til at udnytte PlayStation 4’s kraft, så er det overkill. Forskellen mellem PlayStation 4 og 4 Pro er mærkbar, men den er ikke altafgørende. PlayStation 4 er stadig et glimrende produkt, du kan glæde dig med i lang tid endnu.

Læs også: Sony introducerer hele to nye PlayStations: Se de nye medlemmer i 4-familien

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af