Sony introducerer hele to nye PlayStations: Se de nye medlemmer i 4-familien

Hvis man har lyttet til vandrørene på det seneste, så kan det ikke være gået nogens næse forbi, at Sony har brygget på nye konsoller.

Det blev endeligt bekræftet i dag, da Sony ved et stort event i New York præsenterede de to nye PlayStation 4-modeller, Slim og Pro.

Den ene model – Slim – følger Sonys hidtidige udgivelsesmønster ved at være en mere kompakt version af deres nuværende model. Således kom både PlayStation 1, 2 og 3 i mindre udgaver cirka tre år efter deres oprindelige lancering.

Slim udkommer 15. september og starter på 300 dollar. Det er mest af alt en kosmetisk opdatering, der introducerer en ny lysbar og giver mere plads mellem USB-porte på fronten. Den er 30 procent mindre end originalen.

PlayStation4Pro-3
Slim til venstre

Den anden nye model er noget mere interessant. Den har tidligere uofficielt haft navnet PlayStation 4.5, men kommer altså til at hedde PlayStation 4 Pro. Men betegnelse 4,5 er egentlig meget rammende, for der er netop tale om en konsol, der ikke helt er ny i sig selv, men som dog er en opgradering af det eksisterende.

PlayStation 4 Pro er optimeret til at køre spil med Sonys kommende virtual reality headset, PlayStation VR. Derudover giver det gamere en langt pænere oplevelse, da den er skabt til at vise spil på UHD-tv i blandt andet 60 fps. Men med avanceret teknologi kan du også få bedre kvalitet på dit gamle flimmer – du behøver altså ikke nødvendigvis et 4K eller UHD-tv for at få glæde af PlayStation 4 Pro.

PlayStation Pro har 1 TB HDD og du får fordoblet GPU og forbedret CPU (blev ikke nærmere præciseret i præsentationen) i forhold til PlayStation 4.

PlayStation4Pro-2
Priserne på de nye konsoller er ganske nådige.

Nogle spil vil være optimeret til PlayStation 4 Pro, men langt de fleste titler kan spilles på begge. Og hvis du skulle være i tvivl, så kan du stadig spille dine PlayStation 4-spil på Pro. Nogle nye titler bliver endda automatisk opdateret til PlayStation 4 Pro.

Se en præsentation herunder.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Og se her, hvordan gameplay ser ud:

Microsoft annoncerede under E3 i år en lignende opdatering til Xbox med kodenavnet Scorpio.

Den nye PlayStation Slim er ude 15. september og om cirka to måneder – 10. november – er PlayStation 4 Pro på gaden.

Læs også: Billeder af den kommende PlayStation måske lækket – se det nye design

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af