Danske ‘Hitman’-udviklere IO Interactive og Square Enix skilles ad

Danske ‘Hitman’-udviklere IO Interactive og Square Enix skilles ad

Square Enix købte i 2009 Eidos Interactive, og i den omgang overtog de også kontrollen af de danske ‘Hitman’-udviklere IO Interactive. Men i en udtalelse i dag udtaler den japanske ‘Final Fantasy’-koncern at de, for »at maksimere kundetilfredsheden og markedspotentiale fremover […] desværre har valgt at trække sig fra IO Interactive«.

Square Enix har, ifølge dem selv, »igangsat diskussioner med nye, potentielle investorer« – hvad kan tolkes sådan, at Square Enix vil forsøge at sælge IO Interactive til andre købere.

Der er endnu ingen indikationer på hvad denne udvikling betyder for IO Interactive (der er baseret i København og har omkring 200 ansatte), og – for spillere måske endnu vigtigere – hvilke konsekvenser det vil have for IO Interactives hit-spilserie ‘Hitman’

Det er oppe i luften om IO Interactive kan (eller vil) fortsætte med at udvikle og udgive ‘Hitman’-spillene, der sidste år havde stor succes med at udgive den seneste version af ‘Hitman’ i et episodisk format – anmeldt til fem stjerner i Soundvenue.

Herfra krydser vi fingre for at IO Interactive og ikke mindst Agent 47 overlever splittet, og at dette ikke betyder enden for den iskolde, skaldede prof-morder.

Læs også: ‘Hitman’: Rendyrket sandkassespil med værktøjskassen fuld af mordvåben

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af