Test: Libratones nye One Click-højtaler er imponerende og velafbalanceret

Test: Libratones nye One Click-højtaler er imponerende og velafbalanceret
Foto: (Foto: Libratone)

Den danske højtalerproducent, Libratone, vil »erobre verden en højtaler af gangen«. Med øjnene rettet mod målgruppen og en kinesisk investor i ryggen er de godt på vej. Men kan de løfte arven efter danske lydmastodonter og traditioner for design i særklasse? Vi har testet ét af forsøgene fra deres nye serie af bærbare streaminghøjtalere.

Libratones nye serie af bærbare mini-streaminghøjtalere, der kommer på gaden i løbet af de næste par uger, understøtter drømmen om den dynamiske livsstil, hvor alt fra håndtag, farver og musik er hurtigt udskifteligt. Den nye serie, indeholdende One Click og One Style (hvor forskellen kun ligger i udseendet), samt den helt lille Too, har henholdsvis form og størrelse som to bøger og et penalhus, så det ikke gør ondt at smide dem i skuldertasken.

Men det er stadig dekorative gadgets, vi har med at gøre. Libratone har tidligere vundet priser for deres design, og de har da også lavet noget pænt og anderledes denne gang: Enheder med et væld af muligheder for at sætte håndtag af og på er nok mere sjov og spas, end bydende nødvendigt, men praktisk, jo. Designinspirationen læner afgjort mod enkelthed á là Apple i et stramt, nordisk udtryk.

MARRAKECH-10-SCOOTER-ONE-GREY-HR
(Foto: Libratone)

Højtalerne kan styres via dine egne apps, men du kan også hente Libratones ’Soundspaces’, der er god og enkel og kan bruges til alle deres enheder. Mulighederne er bl.a. styring af afspilning, kobling af højtalere og en række forudindstillede EQs, som passer til forskellige genrer. Den neutrale er dog at foretrække, men døm selv.

Da højtalerserien er tænkt som noget, man kan tage med sig over alt, opererer enhederne kun via bluetooth. Det giver heller ikke mening at have wifi-opkobling, når højtaleren skal ligge i cykelkurven, men det betyder enkelte begrænsninger i kvalitet og stabilitet. Men som i testen af små streaminghøjtalere, vi lavede tidligere på sommeren, leverer One Click også et imponerende arbejde, dens størrelse taget i betragtning. Den kan ikke afløse anlægget derhjemme, men kan sagtens bo i køkkenet, når den ikke er med på farten – eller som forstærker til iPad’en, når du streamer ‘Vinyl’ i sengen.

one-click-car-front
(Foto: Libratone)

Lydmæssigt er det en særdeles velafbalanceret højtaler, med en god afstemning af bas, mellemtone og top. Især i mellemtonen leverer den et fortrinligt resultat af dens størrelse med en flot detaljerigdom – et svært område at få til at lyde lækkert. I basområdet har man også holdt sig i skindet og ikke overdrevet – der er faktisk hverken for meget eller for lidt bund.

Højtalerens reflektordesign gør, at den stort set spiller musik i 360 grader, hvilket passer til den mobile placering i det frie liv på farten. Det giver en god, ensartet lydoplevelse. De fleste genrer gør sig godt på den lille enhed, der virker stabil og enkel at betjene. Indtrykket er kvalitet, der er til at betale (1.499 kroner) – højtaleren kan endda håndtere en solid regnbyge eller bølgesprøjt, hvis man skulle være så heldig.

libratone_one_click_graphite_grey
(Foto: Libratone)

Som hos de fleste andre højtalere i klassen har One Click en funktion til telefonopkald, ca. 10 timers batteritid og medfølgende opladerkabel. Man savner dog som altid en HEL oplader – du skal selv supplere med en strømforsyning til kablet. Højtaleren kan afspille alle åbne formater og i højtopløselig lyd. Hvad kan man så mere håbe på? Den er nem nok: Airplay, så man også kan få ukomprimeret, trådløs lyd.

Godt

+ Lydkvaliteten og de mange understøttede formater
+ Nem at betjene – også appen
+ Pænt og robust design

Skidt

– Ingen ’hel’ oplader
– Man kunne ønske sig en manuel EQ
– Skulle det være helt vildt kunne man ønske sig Airplay

Læs også: Danske Libratone lancerer to spændende streaminghøjtalere: Se de labre nye modeller her

Fejl: Argumentet 'posts' er ikke sendt med