Archive

Storladent og højtflyvende vender engelske Archive for en stund tilbage til det jordiske fra de høje luftlag med endnu en omgang æterisk og storladent triphop/poprock. To år efter det mindre gennembrud med gruppens fjerde plade ‘Noise’ fortsætter Darius Keeler og Danny Griffiths samarbejdet med Dave Penn, som tidligere har slået sine folder i Birdpen, Pollard Berrier fra Bauchklang og sangerinden Maria Q.

Og ‘Lights’ lægger sig pænt i slipstrømmen fra netop ‘Noise’, hvor skiftesvis elektroniske beats og trommer, distortede keyboards, twangede guitarer, i en fin blanding med gode og skiftende vokaler, smyger sig langsomt men sikkert ind på lytteren. Især Berriers stemme trækker på et solidt fundament af traditioner i den engelske følelesesladede rock og minder ganske ofte om Danny McNamaras i Embrace.

‘Lights’ bliver dermed en stram rytmisk blanding af britrock og og storladne kærlighedsballader, der visse steder er på faretruende kurs mod at blive for pompøs. Men med en omskiftelig orkestrering udvikler pladen nye energimængder som en musikalsk kernespaltning. Som små brudstykker samler de ti resterende sange sig om pladens hovedværk, titelsangen. Med sine mere end 18 minutter vokser ‘Lights’ sig mod de overjordiske lag, hvor Archive finder sin beretigelse på det musikalske landkort.

Det er når englænderne giver slip på tyngdekræften i popsangen og dens velkendte skabeloner og lader den forsætte mod himlen, at gruppen virkelig viser styrke.

Archive. 'Lights'. Album. Warner.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af