The 1975 sagsøgt for 2,4 millioner dollars efter kontroversielt kys på scenen

The 1975 sagsøgt for 2,4 millioner dollars efter kontroversielt kys på scenen
Matty Healy fra The 1975. (Foto: Kristy Sparow/Getty Images)

The 1975 er blevet sagsøgt for 2,4 millioner dollars, efter at frontmand Matty Healy sidste år kyssede bandkammeraten Ross MacDonald på scenen i Malaysia. Det skriver blandt andre Pitchfork og NME.

Kysset fandt sted i juli 2023 under en koncert på Good Vibes Festival i den malaysiske hovedstad Kuala Lumpur, hvor frontmanden også tog sig tid til at kritisere landets strenge LGBTQ+-lovgivning.

Efterfølgende blev bandet bandlyst fra Malaysia, og Healy har sidenhen udtalt, at han var sikker på, at de ville ryge i fængsel efter kontroversen. Det gjorde de ikke, men måneden efter krævede Future Sounds Asia, der står bag festivalen, over 17 millioner koner i erstatning.

Dengang lød det, at bandet havde frem til den 14. august til at betale, og at arrangørerne ellers ville gå rettens vej. Det har de så valgt at gøre nu, om end Future Sounds Asia kræver et lidt mindre beløb end sidste år. 2,4 millioner dollars svarer til godt og vel 16,5 millioner koner.

Ifølge Pitchfork hæfter søgsmålet sig udover det kontroversielle kys også ved de mange andre love, bandet brød på scenen. Herunder at bande, ryge, drikke, smide tøjet og tale om politik eller religion.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af