Dansk ungdomsserie nomineret til international Emmy

Dansk ungdomsserie nomineret til international Emmy
'En af drengene'. (Foto: Philip Peng Rosenthal)

I sidste uge blev Emmy-uddelingen afholdt, hvor priserne gik til serier som ‘Shogun’ og ‘The Bear‘.

En anden afdeling af tv-prisen er dog de internationale Emmys, der gives til værker fra den internationale tv-branche.

Her er den danske ungdomsserie ‘En af drengene’ i år blevet nomineret i kategorien for bedste børne-live-action.

Serien følger en gruppe drenge, der skal på hyttetur i 9.klasse med fysiske prøvelser som en slags manddomsprøve. Det er dog en helt anden form for udfordring for den stille Lau (Jonathan Meinert Pedersen), der mest er interesseret i at komme tæt på en af de andre drenge.

‘En af drengene’ er Teys Schucanys seriedebut, som er skrevet med Frederik Rye. Den blev oprindeligt sendt på Viaplay, der gav den talentprisen Viaplay Original Talent i 2022.

Forinden Emmy-nomineringen var serien også blandt de nominerede ved årets Robert Pris og seriepriserne TV-prisen og Aarhus Series, samt den franske seriepris Series Mania tilbage i 2023.

»’En af drengene’ har føltes særligt vigtig for mig, da vi sjældent fra dansk side fortæller queer-minoriteters historier. Hvis man ikke ser sit eget liv repræsenteret, er det nemt at føle sig alene og forkert på et eller andet parameter. (…) Derfor betyder Emmy- nomineringen ikke kun noget for mig som instruktør og manuskriptforfatter, men også noget for mit yngre jeg og forhåbentligt for alle unge queer-personer i Danmark«, udtaler Tays Schucany i en pressemeddelelse.

Soundvenues anmelder Ebbe Sidenius var tilbage i 2023 begejstret for serien. »’En af drengene’ er en normkritisk lejrskoletur med lunkne brikjuice, fugtige madrasser og identitetskrise, der bliver løftet af unge talenters fremragende skuespilpræstationer«, lød det.

De internationale Emmys uddeles 25. november i New York.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af