Den første kvinde på månen lander i ny rumdragt fra Prada

Den første kvinde på månen lander i ny rumdragt fra Prada
Foto: Prada/Axiom Space

Prada er allerede et af de mest populære brands blandt de største stjerner her på kloden. Men nu bliver det italienske modehus også sendt helt til månen.

Bogstaveligt talt.

Onsdag lancerede Prada og det kommercielle rumfartsselskab Axiom Space en dragt til de astronauter fra NASA, der om to år rejser på en af menneskehistoriens hidtil mest komplicerede missioner til Månen.

Det skete på en international astronautisk kongres i Milano, skriver CNN.

Hvis alt går vel på den såkaldte Artemis III-mission, bliver det også første gang, at en kvindelig astronaut lander på Månen.

I så fald kommer hun til at være iført den både kønsneutrale og onesize rumdragt fra Prada, der har været undervejs i mere end fem år. I alt ti ansatte fra modehuset har arbejdet på projektet mellem Axiom Space i Houston og Prada i Milano.

»Vi blender ingeniørarbejde, videnskab og kunst sammen«, siger vicedirektør Russel Ralston fra Axiom Space om samarbejdet.

Astronauterne kan i specialudviklede støvler rumvandre i op til otte timer ad gangen, mens dragten beskytter dem mod ekstreme temperaturer og månestøv.

Foto: Prada/Axiom Space

Missionen har kurs mod den sydlige halvdel af Månen, hvor astronauterne skal indsamle prøver, der ifølge NASA selv kommer til at udvide menneskets forståelse af solsystemet og Jorden.

Det ikoniske trekantede logo vil dog endnu ikke gøre sin debut i rummet. Pradas navn er nemlig ingen steder at finde på astronauternes nye uniform. Til gengæld er den hvide dragt dekoreret med røde linjer som dem, der ofte optræder på modehusets undermærke Linea Rossa.

Artemis III er lige nu planlagt til den anden halvdel af 2026. Der har ikke været mennesker på Månen siden 1972.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af