Få overblikket: Her er DR’s kommende serier

I går startede ’1864’, men hvad har DR ellers i pipelinen på seriefronten?
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Bankerot’

Et halvtimes komediedrama skrevet af Kim Fupz Aakeson, som egentlig havde pitchet serien til TV 2, men i stedet fik den igennem på DR.

’Bankerot’ handler om to gamle venner, der forsøger at få succes med en restaurant. Dion, spillet af Esben Dalgaard, er lige kommet ud af fængslet, mens Thomas (Martin Buch fra ’Rytteriet’) har mistet sin kone og nu er alene med sin søn.

Serien betegnes som et hverdagsdrama med klare komiske elementer. Den er instrueret af Henrik Ruben Genz, der er kendt for sin sorte humor i film som ’Frygtelig lykkelig’ og ’Undskyld jeg forstyrrer’.

’Bankerot’ har otte afsnit, og den får premiere på torsdag den 16. oktober.

Arvingerne


’Arvingerne’ sæson 2

Opfølgningen på den kritikerroste serie er ved at blive indspillet, og det skal blive spændende at se, om den kan leve op til succesen fra første sæson.

’Arvingerne’ faldt måske en smule fra sit tårnhøje niveau de første afsnit, men de centrale spillere – fra Trine Dyrholm og Carsten Bjørnlund til Mikkel Boe Følsgaard, Jesper Christensen og Marie Bach Hansen – er med igen, hvilket i sig selv garanterer et vist niveau. Maya Ilsøe, Maja Jul Larsen og Lars K. Andersen har igen skrevet manuskriptet på serien, der lige nu er DR’s kunstneriske flagskib.

Premiere som søndagsserie til januar.

Lars-Mikkelsen


’The Team’

En international co-produktion lavet af danske Nordisk Film og tyske ZDF i samarbejde med Sverige, Østrig, Schweiz og Belgien.

Politiserien handler om kriminalitet på tværs af de europæiske grænser, nærmere bestemt mordet på prostituerede.

Lars Mikkelsen har en af de tre hovedroller, mens de to andre spilles af tyske Jasmin Gerat og belgiske Veerle Baetens. Duoen bag ’Ørnen’ og ’Rejseholdet’, Peter Thorsboe og Mai Brostrøm, har skrevet manuskriptet, mens Kathrine Windfeld instruerer, så der er masser af danske kræfter.

’The Team’ kommer i otte afsnit og får premiere som søndagsserie til foråret.

Broen-2


’Broen III’

Det er lidt af et reboot, tredje udgave af den dansk-svenske co-produktion ’Broen’ står over for. Kim Bodnia er nemlig hoppet af vognen på grund af utilfredshed med hans karakterudvikling, hvilket unægtelig er lidt af et slag for en serie, der virkelig løftede sig qua kemien mellem Bodnias gennemsnitsdansker og Sofia Helins bipolære svensker.

Hvilke danske kræfter, der skal udfylde tomrummet, vides endnu ikke, men det skal blive spændende at se, hvilken drejning serien tager. Anden sæson sluttede på en cliffhanger efter en række afsnit, hvor plottet tog visse utroværdige drejninger, der betød, at sæsonen ikke helt levede op til den fremragende første.

’Broen III’ skrives af Hans Rosenfeldt, Nikolaj Scherfig, Camilla Ahlgren, Astrid Øye og Erik Arhnbom. Premiere som søndagsserie i efteråret 2015.

Bedraget


’Bedraget’

’1864’, ’Broen’ og ’The Team’ produceres ikke af DR selv, og ’Bedraget’ er således stationens næste store egensatsning, foruden ’Arvingerne’. Og det er lidt af en stjernebesætning, serien kan bryste sig af. Thomas Bo Larsen har hovedrollen og flankeres af Nikolaj Lie Kaas, Stine Stengade og Waage Sandøe, mens de nyere kræfter Esben Smed og Natalie Madueño også besidder hovedroller.

I instruktørstolen sidder ingen ringere end Per Fly, hvis seneste tv-produktion var den roste miniserie ’Forestillinger’, mens Jeppe Gjervig Gram står i spidsen for et forfatterhold, der desuden består af Anders August og Jannik Tai Mosholt.

’Bedraget’, der er ved at blive indspillet, handler om økonomisk kriminalitet, og hvad der til følger af grådighed, korruption og desperation. Gjervig Gram, som tidligere har været forfatter på ’Borgen’, har udtalt, at ’The Wire’ er en af inspirationskilderne, hvilket jo lover godt.

Premiere som søndagsserie januar 2016.

Louise Mieritz


’Ditte & Louise’

Det er efterhånden lang tid siden, at DR1 har satset på det kortere komedieformat. Men nu kommer ’Bankerot’, og næste år landet så den på papiret lovende ’Ditte & Louise’.

Den er skrevet af og til to af Danmarks skarpeste komikere, Ditte Hansen og Louise Mieritz, der har de altoverskyggende hovedroller som versioner af dem selv: Kvindelige komikere i start 40’erne. Og lidt i stil med serier som ’Louie’ og ’Klovn’ dukker der undervejs et hav af autentiske personer op, som giver den som karikerede udgaver af sig selv.

Koreografen Niclas Bendixen, som har udviklet sig til en succesrig teaterinstruktør, får sin tv-debut, mens Trier-fotograf Manuel Alberto Claro står bag kameraet.

’Ditte & Louise’ får premiere en hverdag i efteråret 2015.

Læs også: Anmeldelse af ’1864’

Læs også: Det kan vi se frem til i næste sæson af ’Arvingerne’

Læs også: Kim Bodnia vender ikke tilbage i tredje sæson af ‘Broen’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af