Her er TV 2’s kommende serier

I går kiggede vi på DR’s kommende serier. Men hvad har TV 2 på tapetet ud over den aktuelle ’Dicte’?

Hjørdis


’Hjørdis’

’Rita’ har været TV 2’s måske mest vellykkede serie i nyere tid – en spydig dramedy med en veloplagt Mille Dinesen som politisk ukorrekt mor og skolelærer.

En af seriens højdepunkter var Ritas kejtede kollega Hjørdis, og ligesom Saul Goodman får sin egen spin-off-serie fra ’Breaking Bad’, får Hjørdis nu sin egen spin-off fra ’Rita’.

Den hedder naturligvis bare ’Hjørdis’ og vil være en miniserie i fire afsnit. Lise Baastrup har titelrollen som den naive, men velmenende skolelærer, som sammen med musiklæreren Gert, spillet af Martin Brygmann, skal stå for skolens anti-mobbe-kampagne. Christian Torpe skriver manuskriptet, og Lars Kaalund instruerer.

»Det bliver i samme stil og univers som ’Rita’, men den bliver bredt over i en mere familieagtig retning med en stærkere børnevinkel«, har TV 2’s fiktionschef Katrine Vogelsang fortalt.

’Hjørdis’ blev optaget denne sommer, og der er forventet premiere senere på året.
Badehotellet


’Badehotellet’ sæson 2

Kritikerne var mildt sagt forbeholdne over for serien om 1920’ernes ferieliv på Andersens Badehotel ved den jyske vestkyst. Men den blev en pæn publikumssucces, faktisk TV 2’s mest sete serie siden ’Strisser på Samsø’, og dermed var vejen til en opfølger banet.

Vi er nu nået til sommeren inden det store børskrak i 1929, og optimismen er på sit højeste. Der kommer både nye gæster til hotellet, ligesom der er gensyn med det velkendte ensemble ført an af skuespillere som Ole Thestrup, Neel Rønholt, Rosalinde Mynster, Lars Ranthe og Anne Louise Hassing.

Stig Thorsboe og Hanne Lundblad står igen bag manuskriptet. Den næste sæson får seks afsnit og har premiere i foråret 2015.
Nordskov_717


’Norskov’

Dette internationalt finansierede drama er en af TV 2’s største satsninger i årevis. Serien handler om en politimand, der vender tilbage til sin hjemby Norskov i Udkantsdanmark og bliver stillet over for en sag og et moralsk dilemma. Andre hovedpersoner er en ung ishockeyspiller og en idealistisk forretningsmand.

Ishockeytemaet skal ses i lyset af, at selvom ’Norskov’ foregår i den fiktive by af samme navn, så er den optaget i Frederikshavn, og TV 2 fortsætter således sit tiltrængte forsøg på at flytte serierne lidt ud af København, som de også gjorde med ’Dicte’ i Aarhus.

’Norskov’ skrives af Dunja Gry Jensen, der tidligere har arbejdet på ’Taxa’ og ’Rejseholdet’, mens Louise Friedberg (’Eksperimentet’) sidder i instruktørstolen.

Det står endnu ikke klart, hvem der spiller hovedrollen, men ishockeyspilleren spilles af det unge nye navn Mathias Käki Jørgensen (billedet).

Forventet premiere efteråret 2015.

Zentropa


’Før du forsvinder’

Det er ikke meget, vi ved endnu om denne kommende miniserie. TV 2 har ikke hidtil satset på miniserieformatet, men gør nu et oprigtigt forsøg med disse lidt billigere genrer for at sætte serieproduktiviteten i vejret.

’Før du forsvinder’ handler om en kvinde, der får kræft, og det lyder således som en alvorlig sag. Da TV 2’s erklærede mål er at røre danskerne og fortælle historier, hvor der er et grundlæggende håb, skal vi dog nok ikke regne med at ryge helt ned i depressionshullet.

Serien vil spænde sig over fire afsnit og produceres af Zentropa. Der er forventet premiere i 2015.

Læs også: Her er DR’s kommende serier

Læs også: Anmeldelse af ‘1864’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af