Årets bedste: Carsten Bjørnlund fra ‘Arvingerne’ om sine favoritter

Arvingerne-Frederik-717x375

 

Hver dag frem til juleaften peger en af årets markante personer på sine favoritter inden for musik, film og tv fra året, der gik. I dag er det Carsten Bjørnlund, der i år havde en af karrierens bedste rolle som knudemanden Frederik i ’Arvingerne’, som vender tilbage 1. januar.

Snart er han desuden aktuel i Hella Joofs nye komedie ‘All Inclusive’, der får premiere 1. juledag.

I går: Eloqs favoritter

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvad er den bedste film, du har set i år?
Nymphomaniac‘ (Lars von Trier)

»Det var en kæmpe oplevelse at se den. Hele temaet om en kvindes seksualitet synes jeg er spændende – både af praktiske årsager, men også sådan samfundsmæssigt. Hvad er der med den kvindelige seksualitet, som alle mulige kulturer igennem tiden har forsøgt at undertrykke? Og så synes jeg bare, at den filmteknisk er helt suveræn. Starten alene. Man bliver pirret på alle sine sanser ved, at vi kun har lyden og intet billede. Så er der lyden af vand, der løber, og man bliver ligesom vakt til live og suget ind i lærredet, når der så kommer billeder på. Jeg har kun én lille anke. Og det er slutningen. Der er noget ved den slutning, jeg ikke bryder mig om. Måske er det måden, at den er blevet klippet på, eller også er det, fordi jeg synes, det er for sentimentalt. Men udover det synes jeg, at hele filmen er fantastisk«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvilken tv-serie har du været mest begejstret for?
True Detective

»Altså bare hele stemningen med lyd, billede, soundtrack og skuespil er bare så godt. Og så synes jeg, at Matthew McConaughey gør det helt vildt fedt. Det gør de jo begge to, men især ham. Det er fedt at se, hvordan han har lettet her de seneste par år og er gået fra teenagekomedier til Oscarvinder. Han var også helt fantastisk i den film, der hedder ’Mud’, og i den lille birolle han har i ‘The Wolf of Wall Street’.«

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvad er det bedste album, du har hørt i 2014?
MØ, ‘No Mythologies to Follow

»Jeg startede faktisk med at se hende i fjernsynet. Det var til P3 Guld, hvor hun fik den der pris af Sporty Spice. Og hvor hun så optrådte efterfølgende. Og jeg blev fuldstændig betaget af det. Det var selvfølgelig lidt sent, men det var der, jeg opdagede hende. Jeg købte albummet med det samme på iTunes, og jeg har hørt det lige siden«. 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvad er din favoritsang fra året, der gik?
‘The Angry River’, The Hat feat. Father John Misty & S.I. Istwa (fra ‘True Detective’)

»Det er utrolig stemningspræget, og jeg hører det over det hele. I mine høretelefoner, når jeg cykler, eller hjemme på anlægget. Den kan jeg virkelig godt anbefale«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvad var årets største kulturoplevelse for dig?
Roskilde Festival

»Jeg havde en fantastisk Roskilde Festival. Jeg lå faktisk i telt dernede i år i pisserenden med alt, hvad det indebærer. Jeg var dernede med en pige, som jeg mødte her i sommers, som er blevet min kæreste nu. Og det var selvfølgelig også, fordi vi var der sammen, at det var fedt. Vi sov i et lillebitte telt, og der bare var tusind grader for varmt, når vi vågnede, men det er jo en del af charmen«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvad var årets skuffelse i dine øjne?
Dum og dummere 2’ (Bobby & Peter Farrelly)

»Det er den fæleste, fæleste skuffelse, jeg har oplevet i år. Jeg var meget glad for 1’eren, og jeg havde glædet mig sindssygt meget til at se den. Jeg synes desværre bare, at den på alle planer er ringe. Den er sexistisk, racistisk og plat. Og så synes jeg, at den er fyldt med dårlige skuespillere. Det er også et dårligt manuskript. Selv de to gutter i hovedrollerne gør det vildt dårligt. Jeg er så skuffet over den – nærmest ked af det«.

Læs også: Her er årets bedste udenlandske fil, top 10-1

Læs også: Her er årets bedste tv-serier: Top 10-1

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af