Årets bedste: Marie Bach Hansen fra ‘Arvingerne’ om sine favoritter

Marie Bach Hansen1
Hver dag frem til juleaften
peger en af årets markante personer på sine favoritter inden for musik, film og tv fra året, der gik. I dag er det Marie Bach Hansen, der i starten af året fik et stort folkeligt gennembrud som hovedpersonen Signe i DR’s anmelderroste ’Arvingerne’. Fra 1. januar er hun tilbage i rollen, når anden sæson løber over skærmen.

I går: Suspekts favoritter

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvad er den bedste film fra i år, du har set?
‘Boyhood’ (Richard Linklater)

»’Boyhood’ gjorde enormt stort indtryk på mig. Det er en film, alle burde se, og jeg har faktisk ikke selv sluppet den endnu. Det er et fuldstændig vanvittigt projekt at følge den samme person over så mange år. Ofte sidder man under filmen og er bange for, at nu sker der ham Mason et eller andet dramatisk og dårligt, men så afviger filmen fra dine forventninger ved at skrue ned for dramaet. Det er jo også lidt sådan, livet er. Jeg havde i hvert fald meget den samme følelse, som jeg havde med en tv-serie som ‘Six Feet Under’, da den sluttede. Man bliver meget knyttet til karaktererne. Og så spiller især Patricia Arquette som Masons mor helt fantastisk«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvilken tv-serie har du været mest begejstret for?
‘Transparent’ (Jill Soloway)

»Den kan noget rigtig fedt. Det er en tv-serie, der er utrolig sanseligt fortalt og samtidig virkelig har noget på hjertet. Det er en fortælling om en far, der vælger at springe ud som kvinde. Og netop sådan en fortælling kredser om nogle emner, der jo er enormt oppe i tiden. De spiller også alle sammen enormt godt, og så elsker jeg blandingen af det humoristiske og det meget dramatiske. Det vildeste er, at afsnittene er så korte, men at man alligevel formår at gøre alle afsnittene så spændende og dramatiske. Det er så fedt og forfriskende!«

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvad er det bedste album, du har hørt i 2014?
FKA Twigs ‘LP1’

»Jeg var inde og se hende live, og fuck hvor var det fedt! Hold kæft det var vildt. Hun er jo også danser og bruger simpelthen så meget af sin krop, når hun synger. Det er fedt at se live. Jeg opdagede hende først, da jeg spurgte min veninde: Hvad skal man høre lige nu? Og så viste hun mig den video til ‘Two Weeks’, hvor hun sidder dronningagtigt og laver den der mavedans. Og jeg fandt hurtigt ud af, at alle hendes numre jo er sådan lidt underlige, men samtidig også super poppet. Hendes musik er meget stemningsfuld. Hun har et helt klart udtryk som kunstner, og det kan jeg rigtig godt lide«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvad er din favoritsang fra året der gik?
‘Two Weeks’, FKA Twigs

»’Two Weeks’ har jeg hørt på repeat altså… til døde. Helt vildt højt! Altså med hørebøffer på, så man kan mærke bassen. Helt vildt fedt«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvilken ung dansk skuespiller har imponeret dig i år?

»Jeg har lige været inde og se ‘Romeo og Julie’ på det kongelige teater med Danica Curcic. Et navn, man af gode grunde hører overalt. Det er så fedt, det hun laver i den forestilling. Hende er jeg meget imponeret over«.

Læs også: Jørgen Leths favoritfilm og -serie

Læs også: Årets bedste danske film

Læs også: Årets bedste tv-serier, 10-1

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af