Årets bedste: Jørgen Leths favoritfilm og -serie

Jorgen-Leth

 

Hver dag frem til juleaften peger en af årets markante personer på sine favoritter inden for musik, film og tv. I dag er turen kommet til filmmand, digter, forfatter og cykelsportskommentator Jørgen Leth, der sammen med Mikael Simpson og Frithjof Toksvig i samarbejdet Vi sidder bare her udgav albummet ’Ingen regning til mig’.

Lige nu er Leth på Haiti, hvor han skriver på en bog om helte. Han fortæller, at han her kun får hørt de haitianske bands, der spiller i baren. Til gengæld sætter han et par ord på den film og tv-serie, der gjorde størst indtryk på ham i 2014. Vi starter med filmen, som kommer fra hans gamle ven og samarbejdspartner på genistregen ’De fem benspænd’, Lars von Trier.

I går: Blaue Blumes favoritter

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvad er den bedste film, du har set i år?
Nymphomaniac’ – Director’s Cut’

»Jeg så den uforkortede director’s cut ved en tidlig arbejdsscreening og var overvældet af filmens styrke og glad for, at den havde så megen humor. Så mange tossede digressioner. Jeg var imod den korte version. Filmen var for mig klart et mesterværk og massivt stærk i sin fulde længde«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvilken tv-serie har du været mest begejstret for?
’Breaking Bad’  

»Jeg fik samlet op på den sidste forår i Haiti. Jeg kan godt lide, at den er så vred, ja nærmest rasende, og så politisk ukorrekt. Den er en virkelig tosset historie. Det giver optimisme, at sådan noget kan laves, også i USA«.

Læs også: Lyt til Soundvenue Filmcast om ‘Force Majeure’, rædselsår for dansk film, skandaløst Sony-læk, Comedy Central m.m.

Læs også: Her er årets bedste film, 10-1

Læs også: Årets bedste film, 20-11

Læs også: Her er årets bedste serier, 10-1

Læs også: Årets bedste serier, 20-11

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af