Steppeulven-stortalentet Joachim Fjelstrup: Mine syv største forbilleder

Alting sker for Joachim Fjelstrup lige nu. Den unge skuespiller debuterer med et brag som rockikonet Eik Skaløe i Ole Christian Madsens ’Steppeulven’, som vi holder forpremiere på tirsdag i næste uge. Han er desuden udnævnt som et af Europas største talenter, en såkaldt Shooting Star, under Berlin-festivalen i næste uge.

Her fortæller Fjelstrup om de skuespillere, der inspirerer ham. Og to danskere har sneget sig med på listen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Al Pacino

»Pacino havde et ret vildt run i 70’erne med ‘Godfather’, ‘Serpico’, ‘Dog Day Afternoon’ og ikke mindst ‘Panic in Needle Park’, som jeg har set rigtig mange gange.

Den handler om en narkoman, hvis kæreste også begynder at tage stoffer, og det er først der, det går op for ham, at hans eget misbrug er noget lort, men han er for svag til at stoppe. Den var jeg meget inspireret af, da vi lavede ‘Steppeulven’. Hr. Pacino har en ild under facaden. I ‘Godfather 2’ hæver han måske stemmen én gang, ellers fornemmer man bare hele tiden hans had«.

Se Joachim Fjelstrups andre forbilleder på de næste sider.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Meryl Streep

»Hun holder sgu hele vejen. Hun har holdt kadencen fra ‘The Deer Hunter’ i 70’erne til ‘August: Osage County’ sidste år. Jeg tror, hun går teknisk til værks. I ‘The Devil Wears Prada’ lukker hun sit rum ned og taler meget lavt, for hun ved, at folk nok skal lytte.

Hun økonomiserer med sin øjenkontakt, for når hun endelig ser nogen i øjnene, betyder det, at hun dræber vedkommende lige om lidt. Modsat suser hun rundt i et højt tempo i film som ‘The Hours’. Det virker, som om hun er teknisk dygtig og samtidig dygtig til at skjule det«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sean Penn

»Ham er jeg også nødt til at fremhæve. Han instruerede ‘Into the Wild’, som jeg synes er meget i familie med ‘Steppeulven’, så den så jeg tre-fire gange op til optagelserne. Den handler om en gut, som søger en abstrakt frihed, der i hvert fald ikke er det, han kommer fra – ligesom Eik gør.

I ‘Dead Man Walking’ spiller Sean Penn en voldtægtsnazist, som åbner en smule for trang til tilgivelse til sidst. Selvom man har siddet og været bange for ham hele filmen, er han lige pludselig bare et lille barn. Og så kan han spille, så man elsker ham fra start til slut, som i ‘I Am Sam’. Han har et ret vildt spektrum, det skal han havde nogle point for«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Jennifer Lawrence

»Jeg er lidt forelsket i hende. Hun er fucking sej. Jeg kan ikke helt finde ud af, hvor meget der er teknik, og hvor meget hun bare er sådan én, der dukker op på optagelserne og er helt åben for, hvad der måtte ske. Måske er hun bare en åben bog. I interviews er hun grineren, og det tror jeg også, hun er som spiller«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ryan Gosling

»Han er bare cool. I ‘The Believer’ spiller han en jødisk nazist, som er dejligt modsætningsfyldt. Han er ikke kun nazist, han har også respekt for toraen. En intelligent nazist. Det er jo noget af det farligste, der findes. Så har han lavet ‘Half Nelson’, som også er meget modsætningsfyldt. Om en skolelærer, der prøver at redde en pige fra et dårligt miljø, mens han samtidig køber drugs af hende«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Jesper Christensen

»Jeg er kæmpe fan af Jesper Christensen. Han giver nærmest ingen interviews, han bevarer sine hemmeligheder. Jeg er vokset op med ‘Nana’, hvor han er verdens sødeste familiefar. Da jeg blev ældre, så jeg ‘Bænken’, hvor han er et virkelig dumt svin, som prøver at genfinde sin bløde side. Nu er han så tilbage igen i ‘Arvingerne’, hvor han er verdens sødeste, gamle hippie. Ham har jeg ikke fået for meget af. Han er vanvittigt dygtig«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Mads Mikkelsen

»Mads Mikkelsen er jeg også tosset med. Det er så nemt at sige om en skuespiller, at han er naturlig, når man skal forklare, hvorfor man synes, han er dygtig. Men det er jo det, han er. Jeg tror, at de film, han laver, betyder meget for ham. Han har i virkeligheden et vildt spænd, selvom mange anklager ham for bare at spille Mads Mikkelsen. Der er fandeme stor forskel på ‘Adams Æbler’, ‘Blinkende Lygter’ og ‘Jagten’. Og så ‘Pusher 2’. Den synes jeg faktisk næsten er hans bedste præstation, for der forstår man virkelig en mand, der gerne vil imponere sin far og ikke lykkes med det«.

Læs også: De mest lovende danske film i 2015

Læs også: Her er Mads Mikkelsens bedste og værste roller

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af