Dansk kortfilm udtaget til prominent festival

Dansk kortfilm udtaget til prominent festival

Når South by Southwests filmfestival løber af stablen næste måned, bliver det med et dansk islæt blandt deltagerne.

Således er Marie Grahtøs Super 16-afgangsfilm ‘Teenland’ udtaget til festivalen, der sætter spot på filmbranchens lysende talenter. Kortfilmen udspiller sig på en institution, hvor teenagepiger med overnaturlige kræfter søges normaliseret. Her påvirkes den eksistentielt tyngede Sally til at skrotte skyldfølelsen og gøre oprør mod systemet efter sit møde med powersociopaten Ting-e-ling.

‘Teenland’ slører det metafysiske og hverdagsrealistiske i et genrenedbrydende portræt af teenagelivet i en kold, normstyret hverdag. Filmen er instrueret af Grahtø, som tidligere har markeret sig stærkt som et lysende talent med kortfilmene ‘Daimi’ og ‘Lækre til vi dør’. Ligesom de to foregående film har hun skrevet ‘Teenland’ med manustalentet Eini Carina Grønvold – denne gang med følgeskab af Mikkel Bak.

Victoria Carmen Sonne og Frederikke Dahl Hansen indtager hovedrollerne i kortfilmen, der også var Robert-nomineret i år. ’Teenland’ udkommer inden for de næste måneder ligeledes som webserie i seks afsnit.

Læs også: Her er Sundance-filmene, du bør glæde dig til

Læs også: Berlin-festivalen – Her er de første højdepunkter

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af