Trailer: Brian Wilsons liv bliver til film med to stjerneskuespillere som Beach Boys-drivkraften

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Instruktør: Bill Pohlad. Medvirkende: Paul Dano, John Cusack, Elizabeth Banks, Paul Giamatti. Dansk premiere uvis.

Tre trailer-tanker:

1. ‘Love & Mercy’ er den klassiske fortælling om den plagede skabersjæl. Beach Boys-frontmanden Brian Wilson var den kreative drivkraft bag popmesterværket Pet Sounds fra 1966, men kort efter pladens udgivelse tabte han kampen til sig selv og røg ud i et langvarigt stofmisbrug. I de sene 80’ere fik han dog has på misbruget og lancerede en solokarriere, der blandt andet bragte ham til Roskilde Festival i 2005.

2. Det er intet under, at Wilson får en biopic med ’Love & Mercy’, da historien om det musikalske geni har alle ingredienserne til et inspirerende larger than life-portræt: Den overvældende succes, den personlige deroute, det rørende comeback. I filmen spiller Paul Dano og John Cusack henholdsvis en ung og ældre version af Wilson, den ene på vej mod stjernerne med sin epokegørende popmusik, den anden på vej i hundene som følge af sine psykiske skavanker. Spørgsmålet er, hvordan de to handlingslinjer går i spænd: Reduceres udviklingen til årsag og virkning, eller har filmmagerne blik for Wilsons kompleksitet?

3. Traileren er lovende, om end Paul Dano og John Cusacks begrænsede fysiske lighed ikke kan undgå at skurre en smule i billedet. Til gengæld sender tonerne på soundtracket forventningerne i vejret: Kontrasten mellem Wilsons fløjsbløde, følsomme hits – i traileren repræsenteret ved den vidunderlige ’God Only Knows’ – og hans mørke, hærgede indre er slet og ret pirrende.

Læs også: Anbefalelsesværdige biopics, der nedbryder Hollywood-formularen

Læs også: De mest lovende amerikanske skuespillere under 30

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af