‘Stille hjerte’ den store Bodil-vinder – se alle priserne

‘Stille hjerte’ den store Bodil-vinder – se alle priserne

I går aftes blev den ældste danske filmpris, Bodil-prisen, uddelt i Bremen Teater i København. Bag prisen står foreningen Danske Filmkritikere, og de havde i år et særligt godt blik til Bille Augusts flotte comeback, aktiv dødshjælp-dramaet ‘Stille hjerte’.

Filmen vandt for både bedste film, bedste kvindelige hovedrolle til stortalentet Danica Curcic, bedste mandlige birolle til Pilou Asbæk og for bedste manuskript til Christian Torpe.

Lige i hælene kom Søren Balles fine fiskerfilm ‘Klumpfisken’ med to store skuespillerpriser, til Henrik Birch for bedste mandlige hovedrolle og Susanne Storm for bedste kvindelige birolle.

Aftenens største øjeblik indtraf, da Viggo Mortensen blev kaldt på scenen for at modtage en Æres-Bodil overrakt af Ghita Nørby, med hvem han spiller sammen i den dansk co-producerede ‘Jauja’. Verdensstjernen blev mødt med stående ovationer, før han holdt en ydmyg, varm og humoristisk takketale, hvor han blandt andet oprigtigt erklærede, at han var meget nervøs for at stå på scenen og derfor havde nedskrevet sin tale.

Bedste ikke-amerikanske film gik til Ruben Östlunds parforholdssatire ‘Force Majeure’, og svenskeren var selv til stede for at modtage prisen. Det var Richard Linklater til gengæld ikke, da hans ‘Boyhood’ vandt prisen for bedste amerikanske film.

Lars von Triers klipper Molly Malene Stensgaard fik en Sær-Bodil, primært for hendes arbejde på Triers to mammutversioner af ‘Nymphomaniac’, men også for sin betydning for dansk film, hvor hun blandt andet har været filmkonsulent på Det Danske Filminstitut.

Troels Lyby styrede aftenen med sikkert showmanship og kant, og han bed sig naturligvis fast i det usædvanlige i, at kun fire skuespillere var nominerede i kategorien bedste mandlige hovedrolle, fordi der ikke var fundet flere værdige kandidater. I en suveræn videosketch så vi derefter Anders W. Berthelsen, Lars Ranthe, Nikolaj Kopernikus og Carsten Bjørnlund græde ud ved hinandens skuldre i en terapisession oven på chokket. Gid Oscar-showet dog havde samme selvironi og bid!

Læs også: De mest markante danske skuespillergennembrud i 2014

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af