’Unbreakable Kimmy Schmidt’

’Unbreakable Kimmy Schmidt’

Forventningerne var absurd høje: En ny komedieserie fra holdet bag ’30 Rock’ – min all-time-yndlings – med både Tina Fey og Jane Krakowski og dertil i hovedrollen Ellie Kemper, som jeg elskede i både ’Bridesmaids’ og den amerikanske ’The Office’.

Rammehistorien i ’Unbreakable Kimmy Schmidt’ tegner da også godt: Kimmy er en ung kvinde, der efter 15 år bliver reddet ud af kløerne på en skør underjordisk dommedagskult (bare rolig, der er masser af flashbacks til tiden i bunkeren) og forsøger at skabe sig et nyt liv i New York. Her møder hun flamboyante Titus (Tituss Burgess – D’Fwan i ’30 Rock’), der lejer hende et værelse (læs: skab). Titus har forsøgt sig til Broadway-audition på ’The Lion King’ 15 gange, men arbejder nu iført et fake Ironman-costume med at dele flyers ud på Times Square.

Kimmy får til gengæld arbejde som barnepige hos rigmandsfruen/trofækonen Jacqueline Vorhees (Jane Krakowski i en rolle, der minder meget om ’30 Rock’s Jenna Maroney, og tak for det!), mens hun på bedste beskub forsøger at skjule, at hun er en af ’The Indiana Mole Women’, hvilket er svært, når man i store træk er gået glip af internetalderen, og – da Jaquelines mistroiske teenagesteddatter siger, at hun har googlet Kimmy – svarer: »Har du? Jeg kunne ikke engang mærke det«.

Der er masser af den slags one-liners, og bedst er de, når man kan høre Tina Fey hele vejen ud gennem Kimmys læber, som da Kimmy skal (bort)forklare, hvorfor hun ikke har en mobiltelefon: »En abe tog min mobil, og hun ville ikke give den tilbage. Ja. Hun. Kvinder kan være hvad som helst i dag«. Andre gange falder seriens slapstick tungt til jorden, som introens samplede autotune-udgave af et fiktivt nyhedsklip om befrielsen af Indiana-muldvarpekvinderne a la Bed Intruder-videoen, der efterhånden har flere millioner views og fire år på bagen.

’Unbreakable Kimmy Schmidt’ har dog seriøst formidable skuespilpræstationer fra især de tre hovedroller. Og seriens metalag – historien om at flygte fra sin fortid – er heller ikke til at overse, for efterhånden erfarer man, at det ikke kun er Kimmy, der håber at undslippe sin historie i det store æble.

Anmeldt på baggrund af de første seks afsnit.

Lyt til Soundvenue Filmcast: ‘House of Cards’, dansk film i krig, pæne og perverse seriekvinder i ‘Broad City’ og ‘Unbreakable Kimmy Schmidt’

Læs også: Se den Oscar-nominerede ‘Selma’ før alle andre ved Soundvenue Forpremiere 11. marts i Empire Bio

Tv-serie. Hovedforfattere: Tina Fey og Robert Carlock . Medvirkende: Ellie Kemper, Jane Krakowski, Tituss Burgess, Carol Kane . Spilletid: 13 episoder á 22 minutter . Premiere: Den 6. marts på Netflix
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af