Video: Se den originale kortfilmversion af ‘Whiplash’ med J.K. Simmons

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Mange undrede sig over, at ’Whiplash’ var nomineret i bedste adapterede frem for originale manuskript, da Oscar-statuetterne blev uddelt sidste søndag. Årsagen er, at Damien Chazelles eksplosive jazzthriller er baseret på hans egen kortfilm af samme navn – en kortfilm, der mest af alt var et tyve minutter langt argument for at realisere spillefilmen.

I stedet for at jorde Oscar-komiteens tåbelige bureaukrati kan vi glæde os over, at Chazelles ’Whiplash’-kortfilm nu kan nydes i sin fulde længde på Youtube. J.K. Simmons indtager også her rollen som den tyranniske musiklærer, Fletcher, mens Miles Tellers hovedrolle spilles af Johnny Simmons. Snarere end en traditionel kortfilm er der tale om en realisering af et udsnit af filmens manuskript, og lighederne med spillefilmen er tydelige fra den sylespidse dialog til den Oscar-vindende klipning.

Kortfilmen hjemtog Jury-prisen på Sundance-festivalen i 2013 og sikrede samtidig Chazelle finansieringen til fuldlængdeversionen af ‘Whiplash’. Og gud ske tak og lov for det!

Læs også: ‘Whiplash’ / Anmeldelse

Læs også: J.K. Simmons’ fem bedste roller

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af