Dansk stortalent vinder hovedkonkurrencen på CPH PIX

Dansk stortalent vinder hovedkonkurrencen på CPH PIX

Den selvudlærte, danske instruktør Thomas Daneskov triumferede i CPH PIX’ hovedkonkurrence, New Talent Grand Prix, med sin energiske debutfilm, ’Eliten’, der i skrivende stund også kan ses på DR.dk. Det er en opsigtsvækkende triumf for en film, der er lavet uden Filminstituttets støttekroner, og samtidig en stærk cementering af den blot 26-årige Daneskovs uomtvistelige talent.

Med sejren i New Talent Grand Prix følger en check på 10.000 euro til udvikling af instruktørens næste projekt. Juryen bestående af det amerikanske indie-håb Alex Ross Perry, brasilianske Gabe Klinger og den danske instruktør Katrine Wiedemann udtalte følgende om vinderfilmen:

»Juryen er begejstrede for at opdage en dybt personlig, relevant og nutidig stemme i uafhængig dansk film med ’Eliten’, et forstyrrende og hylende morsomt portræt af privilegeret ungdom lavet i stor samarbejdsånd«.

Dansk-islandske Dagur Kári vandt Politikens Publikumspris med ’Virgin Mountain’, et skævt, hjertevarmt portræt af et ungt sind fanget i en – for at sige det mildt – granvoksen krop.

Læs også: ’Eliten’ / Anmeldelse

Læs også: ’Virgin Mountain’ / Anmeldelse

Læs også: Alt om CPH PIX

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af