Stjernespækket jury skal udpege Guldpalmen sammen med Coen-brødrene i Cannes

Stjernespækket jury skal udpege Guldpalmen sammen med Coen-brødrene i Cannes

Man har som regel svært ved at forestille sig, hvordan vidt forskellige medlemmer af en jury skal blive enige om noget som helst på de store festivaler. Og ofte er risikoen da også, at man ender i et kompromis, som alle kan tilslutte sig, men hvor ingen har fået deres personlige hjertebarn igennem.

Årets jury på verdens vigtigste filmfestival i Cannes er på papiret anderledes, for her synes adskillige medlemmer at have en forkærlighed for ekstremerne – et energisk filmsprog og mørke universer.

Med deres voldelige og sorthumoristiske universer vil juryformændene Joel & Ethan Coen umiddelbart gå godt i spænd med den mexicanske mester bag ‘Pans Labyrint’ og ‘Pacific Rim’, Guillermo Del Toro. Hans forkærlighed for det kitschede og fantastiske – og for at søge filmsprogets yderligheder – er ikke helt ulig canadiske Xavier Dolan, der er aktuel herhjemme med ‘Mommy’, mens skuespiller Rossy de Palma er kendt for sine roller hos spanske Pedro Almodóvar, der er nært beslægtet med Dolan.

Skuespiller Jake Gyllenhaal har i sine seneste roller også søgt det dystre og kompromisløse (‘Nightcrawler’, ‘Enemy’ og den kommende ‘Southpaw’).

Hvordan det så lige passer med de tre resterende medlemmer – den britiske skuespiller Sienna Miller, den franske skuespiller/instruktør Sophie Marceau og den malisiske sanger og komponist Rokia Traoré – er et åbent spørgsmål, og måske viser virkeligheden sig at være meget mere kompliceret end som så.

Uanset hvad er det en stærk jury, Cannes-festivalen har linet op i år.

Læs et stort interview med Xavier Dolan i det nyeste Soundvenue.

Læs også: Se hele Cannes-programmet

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af