Lyt: Obama skaber kontroverser i første præsidentpodcast ved at bruge ‘n’-ordet

Den amerikanske højrefløj har hyppigt kritiseret præsident Obama for at være lovlig glad for at medvirke i talkshows og satireprogrammer, og igennem årene har han da også både været mellem Zack Galifianakis’ to bregner og adskillige gange hos Jon Stewarts ‘The Daily Show’.

Man kan dog også mene, at han bare har gjort sig umage for at bringe sig i øjenhøjde med den unge del af befolkningen, og nu har han uanset hvad taget endnu et skridt for at imødekomme andre medier end de traditionelle tv-kanaler og aviser.

I sidste uge kom det nemlig frem, at han som den første amerikanske præsident gjorde sig klar til at medvirke i en podcast – nærmere bestemt komikeren Marc Marons ‘WTF’-podcast. Obamas hold havde selv kontaktet Maron, som er kendt for sine afslappede og ærlige samtaler med primært andre komikere og filmfolk. Flere af hans udsendelser er blevet legendariske – hans samtale med Louis CK fra 2010 er blevet kåret som det bedste podcast-afsnit nogensinde, og hans samtale med nu afdøde Robin Williams er hjerteskærende.

Også podcasten med Barack Obama, som i dag er blevet tilgængelig, var mere afslappet, end hvad man normalt forventer fra en siddende præsident. Samtidig har den hurtigt vakt opsigt, da Obama i en pointe om raceproblematikker i kølvandet på massakren i Charleston brugte det, der i USA er kendt som the n-word.

»It’s not just a matter of it not being polite to say ‘nigger’ in public. That’s not the measure of whether racism still exists or not. It’s not just a matter of overt discrimination. Societies don’t, overnight, completely erase everything that happened 200 to 300 years prior«, sagde han, hvilket straks blev breaking news på CNN.

Hør hele Barack Obamas samtale med Marc Maron her eller via iTunes.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af