‘The Brink’ (sæson 1)

‘The Brink’ (sæson 1)

Forventningerne til HBO’s politiske komedier er tårnhøje. Med Julia Louis-Dreyfus i spidsen for ’Veep’ har den politiske komedieserie sin lige nu stærkeste inkarnation i serien om (tidligere) vicepræsident Selina Meyer. I lynhurtigt tempo bobler skarpe sprogblomster af eder og moralske forkasteligheder fra hendes mund i en hypereffektiv fortælleform, hvor man forestiller sig, at showets forfattere har konkurreret internt om, hvem der kan få joke-frekvensen højest op. Og så føles det relevant med en kvindelig præsident, her året før Hillary Clinton tager kampen op i USA.

Det er i dét lys, at HBO’s nyeste skud på den politiske satirestamme, ’The Brink’, virker lidt træt. Hvor ’Veep’ har vænnet os til skarpt observeret satire med den vittige dialog i højsædet og et originalt take på genren, ligner ’The Brink’ mest en krydsning mellem ’Dr. Strangelove’ og en spoof-komedie i gammeldags Leslie Nielsen-stil. Det er ikke nødvendigvis så skidt, men det smager ikke meget af 2015.

Tim Robbins spiller udenrigsminister Walter Larson, der forsøger at udrede et afghansk militærkup, Jack Black er den talentløse skørtejægerfunktionær Alex Talbot, der i kjortel og fjollehat giver den som hemmelig agent, og Pablo Schreiber (’The Wire’, ’Orange Is the New Black’) er jagerpiloten Zeke Tilson, der har som nebengesjæft at pushe receptpligtig medicin til sine panserkrydserkolleger.

Et stort problem er, at der intet skævt eller originalt er i seriens præmis – der er simpelthen ikke noget, der får os til at læne os frem i stolen og kigge nærmere. Det havde måske ikke været et problem, hvis serien var spækket med komisk talent, men Tim Robbins og Jack Black ligner skuespillere, hvis bedste præstationer ligger bag dem.

En moderne politisk komedie skal bare være overraskende og frisk, så når Tim Robbins igennem et helt afsnit bringer en anstrengt slapstick i spil i den alt for langsomme kamp med en genstridig nyresten, og Jack Black nok engang spiller uduelig gavtyv, kan man hurtigt konstatere, at her får man ikke noget, man ikke har set før.


Kort sagt:
’The Brink’ står småfjantende i skyggen af HBO’s langt sjovere politiske komedie, ’Veep’. Med en geopolitisk nedsmeltning som baggrund leverer Tim Robbins, Jack Black og seriens skabere gammeldags satire blottet for bid og originalitet.

Anmeldelsen er baseret på tv-seriens fem første afsnit.

Læs også: Vores forventninger til HBO’s kommende komedieserier

Tv-serie. Hovedforfattere: Roberto Benabib, Kim Benabib . Medvirkende: Tim Robbins, Jack Black, Pablo Schreiber, Aasif Mandvi . Spilletid: 10 afsnit á 30 min. . Premiere: Kan ses på HBO Nordic
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af