Trailer: Nicolas Cage vikles ind i en sexskandale i ’The Runner’

Instruktion: Austin Stark. Medvirkende: Nicolas Cage, Connie Nielsen, Peter Fonda, Wendell Pierce, Bryan Batt. Dansk premiere uvis.

Tre trailer-tanker:

1. Nicolas Cage er på sine bedste dage en talentfuld skuespiller med et særligt flair for at formidle mentalt opbrud. Han var besættende i ‘Leaving Las Vegas’, uafrystelig intens i ‘Joe’ og vidunderligt syret i Herzogs ‘Bad Lieutenant’-remake. Men der er langt – meget langt – mellem de gode dage. Med film som ’Drive Angry’, ’Ghost Rider og, gys, ’The Wicker Man’ på filmografien, er skuespilleren efterhånden blevet synonym med ufrivilligt komisk venstrehåndsarbejde.

2. ’The Runner’ fremstår mere jordbunden end hans største fadæser, et politisk drama om en idealistisk kongrespolitiker fra Louisiana, hvis kamp for at få lokalområdet på ret køl efter BP’s olieudslip lider et knæk, da han havner i en sexskandale. Lig finanskrisen er olieudslippet tilstrækkeligt usexet til, at Hollywood normalt holder ildtangen fra emnet, så det er prisværdigt, at Austin Stark belyser miljøkatastrofen i sin spillefilmdebut.

3. Spørgsmålet er, om han formår at styre uden om farvandet af klichéer og sort-hvid moral? Meget står og falder med portrættet af Cages fejlbarlige idealist, som lig et utal af filmkarakterer før ham løber solen sort for at tæmme sit oprørske indre hav. Stikker hans personlige konflikter tilstrækkeligt dybt? Om ikke andet er castet lovende: Over for Cage ses blandt andre danske Connie Nielsen, Peter Fonda, Wendell Pierce (Bunk i ’The Wire’) og Bryan Batt (Salvatore Romano i ’Mad Men’).

Læs også: Nicolas Cages bedste og værste roller rangeret

Læs også: Nicolas Cage får stor rolle i Oliver Stones Edward Snowden-film

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af