Emma Stone svarer på beskyldninger om hvidvaskning af hawaiianere

Emma Stone svarer på beskyldninger om hvidvaskning af hawaiianere

Cameron Crowes ‘Aloha’ mødte ved den amerikanske premiere kritik fra mange kanter, fordi filmens hawaiianske hovedrolle ikke bliver spillet en lokal, men af hvide Emma Stone.

Crowe (‘Almost Famous’, ‘Jerry Maguire’) har selv undskyldt for at have stødt nogen med castingen, og nu udtaler skuespillerstjernen sig så selv for første gang om sagen til det australske site News.com.au. Her forsvarer Stone delvist castingen:

»Det var intentionen, at karakteren ikke skulle ligne hendes baggrund, som var halvt hawaiiansk og kvart kinesisk«, siger hun med reference til, at karakteren netop omfavner den hawaiianske kultur ekstra meget, fordi hun ikke ligner en indfødt på overfladen – en pointe, der er blevet lidt væk i diskussionen.

Samtidig erkender Stone, at polemikken har gjort hende klogere.

»Jeg er blevet punchlinen i mange jokes. Jeg har lært på et makroniveau om den vanvittige tradition for hvidvaskning i Hollywood, og hvor udbredt problemet virkelig er. Det har startet en diskussion, der er meget vigtig«, siger hun i interviewet, hvor hun også bliver bedt om at forholde sig til, at hun med roller i Woody Allen-filmene ‘Magic in the Moonlight’ og ‘Irrational Man’ spiller love interest for væsentligt ældre mænd (henholdsvis Colin Firth og Joaquin Phoenix).

»Det er omsiggribende i Hollywood, og det har helt sikkert været sådan i lang tid, både kulturelt og på film. Men i ‘Irrational Man’ er filmen betinget af aldersforskellen – filmen handler om det misforhold. Og da jeg lavede ‘Magic in the Moonlight’, talte Colin Firth og jeg om den kløft, som var enorm, absolut, fordi han er født samme år som min far«, siger hun.

»Der er meget snak om, hvordan vi vil se folk repræsenteret på lærredet, og hvad vi skal ændre som branche for at reflektere kulturen på en klarere og ikke idealiseret måde. Der er nogle fejl i systemet. Mine øjne er blevet åbnet på mange måder i år«.

Læs også: Ældre mand – ung kvinde – 10 eklatante eksempler på Hollywoods tyndslidte kærlighedsopskrift

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af