Jessica Chastain hylder Jennifer Lawrences debatindlæg: »Alle burde tale om det«

Jessica Chastain hylder Jennifer Lawrences debatindlæg: »Alle burde tale om det«

I onsdags var ‘The Hunger Games’-stjernen Jennifer Lawrence ude med riven efter Hollywoods skævfordeling af løn til mænd og kvinder.

»Jeg er færdig med at prøve at finde en ‘elskværdig’ måde at sige min mening på og forblive vellidt. Fuck det!«, skrev den 25-årige skuespiller blandt andet i sit debatindlæg, der kunne findes i Lena Dunhams feministiske tidsskrift Lenny.

Nu bakkes Lawrence op ad kollegaerne Mia Wasikowska og Jessica Chastain, der begge er biografaktuelle i Guillermo Del Toro-gyseren ‘Crimson Peak’.

»Jeg er stolt af hende«, sagde Chastain til Variety, da snakken faldt på Jennifer Lawrence

»Nogle gange er man bange for at sige, at noget er forkert, fordi det overordnet går så godt. For så er der en masse folk derude, der vil brokke sig og sige: ‘Ok, jamen, du jo er en god gammeldags filmstjerne.’ Men det er lige meget.

Der er ingen undskyldning. Der er ingen grund til, at hun skal lave en film og blive betalt færre penge end sine mandlige medspillere. Det er fuldstændig unfair. Det kan simpelthen ikke være rigtigt. Det har stået på i år efter år efter år. Jeg synes, det er modigt at tale om. Jeg synes, alle burde tale om det«, sagde Chastain, mens også Wasikowska fandt Jennifer Lawrences debatindlæg opsigtsvækkende.

»Det er på tide, at afstanden mellem mænd og kvinders løn bliver fjernet. Det er faktisk ret overraskende, at det stadig er et problem«, sagde den unge skuespiller.

Jessica Chastain, der foruden ‘Crimson Peak’ har medvirket i adskillige store Hollywood-produktioner som ‘Interstellar’, ‘Zero Dark Thirty’ og den biografaktuelle ‘The Martian’, satte også den lønmæssige skævfordeling i en bredere kontekst:

»Både mænd og kvinder og alle mulige grupperinger på kryds og tværs snakker om, at vi har brug for mere mangfoldighed og lighed i amerikansk film. Jeg ved ikke, hvad det er, der sker. Det er meningen, at vi skal være et spejl, der er holdt op for samfundet, og som fortæller, hvad der sker omkring os. Og nogle gange fortæller den amerikanske filmindustri kun mindretallets historie, og jeg vil ikke have, at min historie bliver slettet. Jeg vil se kvinder repræsenteret, og jeg vil have, at de på retfærdig vis bliver belønnet for det arbejde, de laver«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af