Få overblikket: Reaktionerne på Ben Afflecks Batman

Få overblikket: Reaktionerne på Ben Afflecks Batman

Der lød et ramaskrig i tegneserieland, da Ben Affleck blev offentliggjort som den mørke ridder i Zack Snyders biografaktuelle superheltebrag, ’Batman v Superman: Dawn of Justice’. Men noget tyder på, at Batfleck har bragt den udtalte skepsis til skamme.

»Jeg smider gerne hovedet på blokken og påstår, at Batfleck simpelthen er den bedste inkarnation af nattens ridder endnu set«, skrev vores anmelder, og hun står ikke alene. Vi har her samlet et udpluk af de internationale kritikeres reaktioner.

Varietys Andrew Barker skriver, at Affleck er karismatisk og herligt bitter, selv når han ikke er iklædt den mørke ridders dragt, mens han ifølge The Guardians Andre Pulver har lukket munden på kritikerne: »Han er mere forgræmmet end nogen tidligere Batman, men samtidig veltrænet nok til at håndtere kampscenerne«, skriver han.

Michael Roffman fra Consequence of Sound finder de helt store gloser frem i sin beskrivelse af Afflecks præstation: »Affleck indfanger på glimrende vis Batmans primale vrede, som kun Kevin Conroy fra ’Arkham’-spillene har formået før ham. Det her er en stor, gnaven mand, der piner sin krop i sit Batgym som en overpumpet Ryan Lochte (en kendt amerikansk svømmer, red.). Han stirrer på sin dragt, som om han vil spise det. Han hjemsøges af Freddy Krueger i sine mareridt. Det her er den Batman, fansene fortjente«.

Det er dog ikke alle kritikere, der er begejstrede for Afflecks dystre take på nattens ridder. Todd McCarthy skriver, at karakteren aldrig udfolder sig tilfredsstillende, mens The Telegraphs Robbie Collin er mere kontant i sin kritik: »At give Afflecks Batman fysik som en betonstøtte giver rent æstetisk mening, men behøvede han også at have personlighed som en?«

De få negative røster kan imidlertid ikke ændre ved konsensus: Batfleck er blandt de bedste inkarnationer af den mørke ridder nogensinde. Som Todd McCarthy bemærker, er det særligt opløftende med tanke på de kommende film i den nye DC-serie.

Hvor Afflecks præstation høster roser, er stemningen omkring filmen som helhed imidlertid mere lunken, og særligt Zack Snyders overstiliserede æstetik forbandes. Således scorer filmen blot 33 % på sitet Rotten Tomatoes, der samler en lang række anmeldelser (det skal dog nævnes, at IMDb-ratingen på 8,2 antyder, at biografgængerne ikke deler kritikerkorpsets sure miner til fulde).

Sat helt på spidsen kan den populære Twitter-bruger Adonais tweets måske fungere som opsummering af filmens modtagelse – selv om bogstaverne måske er lovlig store:

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af