Colin Firth castet til Thomas Vinterbergs næste internationale film, ‘Kursk’

Colin Firth castet til Thomas Vinterbergs næste internationale film, ‘Kursk’

Danske Thomas Vinterberg har været produktiv de senere år. Efter et årti med dårligt anmeldte film fik Vinterberg lidt af et comeback med ‘Jagten’ fra 2013, der landede Mads Mikkelsen prisen for bedste skuespiller på Cannes-festivalen.

Derefter instruerede danskeren Carey Mulligan og Matthias Schoenaerts i det historiske romantiske drama ‘Far From the Madding Crowd’, der også fik en pæn modtagelse. Og sidste år fik vi den dansksprogede ‘Kollektivet’.

Thomas Vinterberg er som sagt ikke glad for at sidde stille. I januar kom det frem, at han afløste sin danske kollega, Martin Zandvliet (‘Under sandet’), som instruktør på ‘Kursk’, en film baseret på virkelige hændelser, nemlig den russiske ubåd Kursk, der sank under en trækningsøvelse i 2000 som følge af en eksplosion. 23 besætningsmedlemmer overlevede, men var fanget under vand og måtte vente længe på hjælp, før ilten slap op.

I marts lykkedes det så Vinterberg at få castet Matthias Schoenaerts til ‘Kursk’. Og nu skriver Deadline.com, at danskeren har landet et endnu større navn på rollelisten til sin katastrofefilm – nemlig ingen ringere end britiske Colin Firth.

Og det er en ellers travl herre, som Vinterberg har fået fat i. Colin Firth er på vej med en håndfuld nye film, herunder en film af ‘Man on Wire’-instruktøren James Marsh om amatør-sejleren Donald Crowhurst, der forfalskede sine oplysninger i et Golden Globe Race i 1968. Firth vender desuden tilbage til Bridget Jones-universet i ‘Bridget Jones’ Baby’ og har også en rolle i ‘Kingsman: The Golden Circle’. Og i ‘Genius’ skal han spille over for Nicole Kidman og Jude Law.

‘Kursk’ er baseret på bogen ‘A Time to Die’ og skrevet af Robert Rodat (‘Saving Private Ryan’). Schoenaerts skal spille rollen som kaptajn, mens det endnu er uklart, hvilken rolle Colin Firth får.

Optagelserne til filmen begynder til efteråret.

Læs også: Danskere dirigerer superstjerner: Se, hvem der laver film i Hollywood lige nu

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af