Det skal du streame i juni: En stærk seriemåned med roadies, trusse-imperier og O.J. Simpson mod folket

’Orange Is the New Black’ og ’Ray Donovan’ vender tilbage, og så lander flere serier, vi længe har efterspurgt, endelig på danske streamingtjenester.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. ‘Orange Is the New Black’, sæson 4

Netflix’ komiske guldæg, de substantielle kvinderollers forkæmper og en af dramedyens fineste eksemplarer. ’Orange Is the New Black’s nye sæson er lige rundt om hjørnet, og store forventninger knytter sig til Jenji Kohans fjerde ombæring.

For efter en sløv første halvdel af tredje sæson kom historien om Litchfields kvindefængsel og dens indsatte tilbage på rette spor med menneskelige skæbner, nervepirrende magtkampe og benhårde burns en masse. I den kommende sæson spidser konflikterne formodentlig til, efterhånden som fængslet fyldes op med nye fanger og vagter, og Pipers ’brugte trusser’-imperium vokser.

’Orange Is the New Black’ er i øvrigt blevet fornyet med hele tre sæsoner af Netflix.

Premiere på Netflix 17. juni.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. ‘The People vs. O.J. Simpson: American Crime Story’

Antologiformatet har for alvor vundet indpas i serieudbuddet. Der er noget tiltrækkende ved en tv-serie, der ikke trækker sin historie i langdrag, men i stedet fortæller flere, koncise historier under en større tematisk paraply. Det har vi eksempelvis set i ’American Horror Story’, hvor horror-genren er den gennemgående røde tråd, og siden i spin-off’en ’American Crime Story’, hvor virkelige kriminalhistorier bliver fiktionaliseret.

Første sæson, der fik premiere i USA i februar, går i dybden med den opsigtsvækkende sag om mordet på O.J. Simpsons ekskone Nicole og hendes ven Ronald og den efterfølgende retssag mod O.J. Simpson. Seriens cast er spækket med stjerner som Cuba Gooding Jr. i rollen som O.J. samt John Travolta, Sarah Paulson, Courtney B. Vance og David Schwimmer som forsvareren Robert Kardashian, der var far til Kim Kardashian.

’The People vs. O.J. Simpson’ fik en glimrende modtagelse i USA med gode anmeldelser og tårnhøjde seertal.

Kan streames nu Blockbuster – og afsnit bliver løbende tilføjet.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. ‘The Missing’, sæson 1

Når det kommer til dramaserier, kan BBC noget særligt. Om det så er sci-fi (’Doctor Who’), litterære klassikere (’Sherlock’) eller krimigenren (’Luther’), så er der (næsten) altid et højt kvalitetsniveau.

Alene af den grund er det værd at give sig i kast med et af de seneste succesfulde skud på stammen for BBC: ’The Missing’. Serien handler om Tony og Emily Hughes, hvis femårige søn Oliver forsvinder under mystiske omstændigheder i Frankrig i 2006. Serien springer i tid, så vi får det fulde billede af efterskælvet og opklaringen, der varer i adskillige år.

Omkring otte millioner briter hang på gennem de otte afsnit, og den har modtaget enstemmig ros fra anmelderne. Det er et knugende psykologisk studie i sorg og besættelse, og den er mørk og dyster – langt fra en let sommeromgang.

En anden sæson er på vej, som kommer til at fokusere på en ny historie – denne gang om pigen Alices forsvinding.

Premiere på CMore 1. juni.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. ‘Roadies’, sæson 1

Cameron Crowe begik uforglemmelige film i sine unge dage i Hollywood. Fra manuskriptet til highschool-klassikeren ’Fast Times at Ridgemont High’ – på dansk ’Øl, fis og rockmusik’ (!?) – til hans semibiografiske ’Almost Famous’ om en ung Rolling Stones-skribent på tour med sex, drugs and rock-and-roll.

I de senere år har Crowe hældt mere til det blødsødne i film som ’Elizabethtown’, ’We Bought a Zoo’ og ’Aloha’, men nu vender han tilbage til sine musikalske rødder i serien ’Roadies’, der følger op- og nedturene for en gruppe roadies på tour med et rockband.

Serien – der emmer af feel good, let drama og fællesskabsfølelse – har Luke Wilson (’Legally Blonde’), Carla Gugino (’Californication’), Rafe Spall (’Life of Pi’) Keisha Castle-Hughes (’Game of Thrones’), Luiz Guzmán (’Narcos’) og spandevis af andre skuespillere på plakaten. Og så er den produceret af J.J. Abrams.

Premiere på HBO Nordic 27. juni.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. ‘The Americans’, sæson 4

Hvis du ikke allerede har set de første tre sæsoner af FX’s ’The Americans’, så er der her fem grunde til, at du skal. Hvis du har kværnet de første 30 timer af koldkrigsspionthrilleren, kan du allerede nu starte på fjerde sæson, hvor facaderne for alvor er ved at krakelere.

Serien, der følger de sovjetiske KGB-spioner Elizabeth og Phillip Jennings dække som en almindelig amerikansk familie i et paranoiahærget koldkrigs-USA, er et spændingsfyldt drama med en kompleks fortælling, der er nem at spejle sig i, selvom man hverken er russer, spion eller var voksen i 80’erne.

Joseph Weisbergs serie om dobbeltlivets følelsesmæssige slagsider har holdt niveauet gennem alle sæsoner. De første 11 afsnit af sæson 4 er allerede tilgængelige, og de to sidste bliver frigivet efter premieren i USA.

Kan streames på Blockbuster.dk nu – nye afsnit bliver løbende tilgængelige.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. ‘The Fundamentals of Caring’

’The Fundamentals of Caring’ blev allerede før dens premiere på Sundance Film Festival i år hamstret af Netflix som enedistributør. Og det viste sig som et klogt træk af streamingtjenesten, da filmen charmerede internationale anmeldere med sin varme og strålende kemi mellem filmens hovedpersoner.

De to er Paul Rudd og Craig Roberts (’Submarine’), hvoraf sidstnævnte spiller den 18-årige Trevor, der lider af muskelsvind og førstnævnte hans nyuddannede plejer Ben, en pensioneret forfatter, der er tynget af en personlig tragedie. De to tager på en roadtrip for at besøge alle de steder, Trevor har drømt om at se, og samler på vejen en rapkæftet, gravid pige (Selina Gomez) op.

Filmen er skrevet og instrueret af Rob Burnett, der er mest kendt som producer på ’The Late Show with David Letterman’. ’The Fundamentals of Caring’ er kun hans anden spillefilm, og den er baseret på forfatter Jonathan Evisons ’The Revised Fundamentals of Caregiving’.

Premiere på Netflix 24. juni.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. ‘Casual’, sæson 1-2

»Det hele er faktisk bare skidehamrende casual«, skrev vores anmelder om første sæson af Hulus ’Casual’, der nu rammer HBO Nordic med hele første sæson og det ugentlige afsnit af anden sæson.

Det er det hverdagsagtige og shit happens-mentaliteten, der fylder dramedy-serien om ungkarlen Alex (Tommy Dewey), hvis søster Valerie (Michaela Watkins) og niece Laura (Tara Lynne Baar) flytter ind i hans hybel, efter mand/far skred med sin elskerinde. Hver især gør de sig både seksuelle og følelsesmæssige erfaringer i en tid, hvor kærlighed, omsorg og sex kun er et enkelt swipe eller klik væk.

En af hovedinstruktørerne på serien er Jason Reitman, der står bag ’Juno’, ’Up in the Air’ og ’Thank You For Smoking’. Hans indie-quirk og sympatisk-irriterende karakterer gennemsyrer ’Casual’s serieunivers.

Premiere på HBO Nordic 8. juni.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. ‘Ray Donovan’, sæson 4

Serien om Ray Donovan er en af Showtimes stærkeste kort på hånden. Den følger Ray Donovans tumultariske arbejdsliv som fixer for de riges problemer i Hollywood i tilgift til hans eget smuldrende privatliv og er et medrivende actiondrama. Ikke mindst takket være dens stærke titelrolle (Liev Schreiber) og hans far Mickey (Jon Voight).

I tredje sæson nåede akkumuleringen af Donovans problemer et højdepunkt. I fjerde sæson prøver han at klinke skårene og finde mening med det liv, han har valgt. Men gnidningsfrit bliver det selvfølgelig aldrig for LA’s mest efterspurgte problemknuser.

Premiere på HBO Nordic 27. juni.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af