HBO trækker stikket på ‘Vinyl’ – lukker Scorsese og Jaggers serie efter én sæson

HBO trækker stikket på ‘Vinyl’ – lukker Scorsese og Jaggers serie efter én sæson

Den vel nok mest hypede nye tv-serie sidste år endte med at få en meget kort levetid. HBO’s ‘Vinyl’, Mick Jagger og Martin Scorseses serie om musikbranchen i 70’ernes New York City med Bobby Cannavale som kokainsniffende pladeselskabsmand, kommer til ikke at få en sæson 2. HBO har valgt at trække stikket på serien efter blandede anmeldelser og svigtende seertal. Det skriver The Hollywood Reporter.

Det skortede ellers ikke på forventninger til ‘Vinyl’, som efter sigende har kostet over 100 mio. dollars. Pilotafsnittet blev instrueret af Scorsese og blev vældigt modtaget positivt taget imod – vores anmelder her på siden gav episoden seks stjerner.

HBO var da også ualmindeligt hurtige på aftrækkeren, da de bestilte en sæson 2 af ‘Vinyl’, før seriens anden episode overhovedet var blevet sendt. Men serien fangede aldrig de store masser og skabte heller ikke buzz eller dedikerede fans. I starten af april stod det da også pludselig meget klart, at serien ikke havde levet op til HBO’s forventninger. Showrunner og co-producer Terence Winter, der har sat et afgørende aftryk på blandt andet ‘The Sopranos’ og ‘Boardwalk Empire’, blev noget overraskende erstattet med Scott Z. Burns, bedst kendt som manuskriptforfatteren bag ‘The Bourne Ultimatum’.

Nu står det dog klart, at HBO har sadlet om og givet helt op på deres store satsning. »Efter grundig overvejelse har vi besluttet ikke at gå videre med en sæson 2 af ‘Vinyl’«, har HBO meldt ud. »Det var selvsagt ikke en let beslutning. Vi har en enorm respekt for det kreative hold bag og for castet og deres hårde arbejde og passion for dette projekt«. HBO’s nye programchef Casey Bloys, som erstattede Michael Lombardo for nylig, har tydeligvis været interesseret i at markere sig fra start af.

Alt i alt må hele forløbet med ‘Vinyl’ dog siges at være en pinlig omgang for HBO, der i årevis sad alene på tronen som den uomtvisteligt bedste producent af kvalitets-tv, men som i manges øjne udfordres fra flere sider nu.

Læs også: Hvorfor snakker mange om dramakrise hos HBO – og er der hold i påstanden?

Læs også: Scorsese og Mick Jagger om ’Vinyl’: »Vi angriber begge livet med rå kanter«

Læs også: Birgitte Hjort Sørensen: »Scorsese kom ikke ud, og jeg tænkte, shit, hvad så?«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af