Instruktør forsvarer Matt Damon efter beskyldninger om hvidvask

Instruktør forsvarer Matt Damon efter beskyldninger om hvidvask

Det var nok de færreste, der havde forestillet sig, at en hvid amerikaner skulle hovedrollen i den dyreste kinesiske film nogensinde, der handler om opførslen af det mest ikoniske kinesiske bygningsværk overhovedet og er baseret på kinesisk mytologi.

Men det var, hvad der åbenbarede sig, da den i øvrigt ret forrygende første trailer til ’The Great Wall’, der viser historien om tilblivelsen af Den kinesiske mur, havde premiere i sidste uge.

Her spiller Matt Damon en kriger, der hjælper med at forsvare imperiet mod et mytologisk monster.

Det fik skuespilleren Constance Wu, der spiller med i den racemæssigt meget progressive ’Freash Off the Boat’, til at reagere og kritisere filmens kinesiske instruktør Zhang Yimou for hvidvask.

»Vi må stoppe den racistiske myte om, at det kun er hvide mænd, der kan redde verden. Det er ikke baseret på fakta«, skrev hun blandt andet på Twitter.

Instruktør: Ikke en kinesisk rolle
Det fik filmens instruktør, Zhang Yimou, der står bag film som ’Hero’ og ’House of thee Flying Daggers’, til at forsvare sit valg til ’The Great Wall’, der med et budget på 135 millioner dollars er den dyreste kinesiske film i historien.

»Vores film handler ikke om opførslen af den Den kinesiske mur. Matt Damon spiller ikke en rolle, der oprindeligt var tiltænkt en kinesisk skuespiller. Hans rolle er vigtig for filmens historie«, sagde Yimou ifølge Indiewire.

Hvidvaskning på film har tidligere været et varmt emne, da Cameron Crowe blev kritiseret for at caste Emma Stone som hawaiianer i ’Aloha’ fra sidste år. Både Crowe og Stone endte med at give offentlige undskyldninger

Filmen har amerikansk premiere 17. februar 2017, så der kan vi måske bedømme, om der er hold i kritikken.

Læs også: ‘Aloha’ med Emma Stone og Bradley Cooper beskyldes for at hvidvaske Hawaii 

Læs også: Cameron Crowe undskylder castingen af Emma Stone som indfødt hawaiianer

 

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af