Cameron Crowe undskylder castingen af Emma Stone som indfødt hawaiianer

Cameron Crowe undskylder castingen af Emma Stone som indfødt hawaiianer

Forleden kunne vi fortælle, hvordan ‘Almost Famous’-instruktør Cameron Crowe er kommet i gevaldig modvind for at caste Emma Stone som kvart hawaiianer i sin nye film, ‘Aloha’. Flere antiracismegrupper tog nemlig anstød af, at en indfødt amerikansk skuespiller giver den som indfødt på Hawaii.

Og nu har Crowe udsendt en meddelelse, hvor han undskylder for at have stødt folk.

»Tusind tak for alle de passionerede bemærkninger til castingen af den vidunderlige Emma Stone i rollen som Allison Ng. Jeg har lyttet til jeres ord og skuffelse, og jeg tilbyder jer en dybfølt undskyldning til alle, som følte, at det var et mærkelig og misledt casting-valg«, skriver han og fortsætter:

»Helt tilbage i 2007 skrev vi Captain Allison Ng som en super stolt, 1/4-hawaiianer, som var frustreret over, at hun på overfladen slet ikke lignede én. En halvt kinesisk far var tiltænkt at vise det overraskende miks af kulturer, der ofte er fremherskende på Hawaii. Ekstremt stolt af sin usædvanlige baggrund føler hun behov for at overforklare ting ved hver chance, hun får. Karakteren var baseret på en autentisk, rødhåret lokal, som gjorde netop det«.

Om Allison Ng og castingen af Emma Stone træder i spinaten, kan man se ved selvsyn, når ‘Aloha’ får premiere 3. september.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af