Oscar-præsident forsvarer voldtægtsanklaget favoritinstruktør

Oscar-præsident forsvarer voldtægtsanklaget favoritinstruktør

Den nu tidligere Oscar-favorit Nate Parker, der har instrueret, skrevet og selv spiller hovedrollen i filmen ’The Birth of a Nation’, får nu lidt støtte efter at have været i modvind de seneste par uger.

Præsidenten for Oscar-akademiet, Cheryl Boone Isaacs, undlader at fordømme instruktøren og siger i stedet i et interview, at det er vigtigt, at folk ser og bedømmer filmen.

Nate Parker har ellers været i problemer siden det for et par uger siden kom frem, at han og filmens medforfatter Jean McGianni Celestin i 1999 blev anklaget for voldtægt – en anklage de blev frikendt for i en retssag i 2001.

”Det er hans personlige sag. Med hensyn til filmen er det vigtigt, at folk ser den og nyder den og bliver imponeret af den. Det vigtigste er, at folk ser filmen”, siger Boone Isaacs i nyligt offentliggjort video.

’The Birth of a Nation’, der handler om et slaveoprør i Virginia i 1831 ledet af den sorte præst Nat Turner, var ellers en af årets største Oscar-favoritter og mest debatskabende film. Den fik verdenspremiere på Sundance-festivalen tidligere i år, hvor distributionsrettighederne blev solgt for rekordhøje 17 millioner dollars.

”Jeg ved ud fra snakken, der har været siden Sundance, at det er en film, biografgængerne skal se”.

Tidligere på ugen aflyste American Film Institute (AFI), et centralt organ i den amerikanske filmindustri, en visning af filmen med efterfølgende spørgesession med Nate Parker efter massivt offentligt pres.

I går udtalte flere stemmeberettigede medlemmer af Oscar-akademiet, som Cheryl Boone Isaacs altså er formand for, at de ikke ville stemme på ’The Birth of a Nation’ som direkte følge af voldtægtsanklagerne, når Oscar-statuetterne skal uddele – et stort handicap for filmen PR-kampagne.

Sagen er ekstra prekær, fordi der optræder en voldtægt i en central scene i filmen, og Parkers og Celestins formodede offer begik selvmord i 2012.

Vores Oscar-ekspert vurderede tidligere på måneden ’The Birth of a Nation’ til at være en af de tungeste Oscar-kandidater.

Læs også: Problemerne vokser for den sorte Oscar-favorit Nate Parker

Læs også: Se trailerne til Sundance-sensationen ‘The Birth of a Nation’

Læs også: Sensationel slavefilm undergraver filmhistoriens mest berømt racistiske film

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af