Se Natalie Portman brillere som præsidentfrue over for dansk JFK i første trailer til ‘Jackie’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Chilenske Pablo Larraín har på sit modersmål overbevist de fleste om sit massive instruktørtalent. Hans ellers uplanlagte, men nu fuldendte Pinochet-trilogi (‘Tony Manero’, ‘Post Mortem’ og ‘No’) var både modig og innovativ i sin voldelige fremstilling af det chilenske diktatur, og stor ros fik han også for sidste års ‘El Club’ om udstødte præster i et strandhus.

Siden har Larraín taget turen over Atlanten, og hans første engelsksprogede film, ‘Jackie’, rammer inden længe de amerikanske biografer. Og ud fra ekstatiske festivalreportere og stjernespækkede anmeldelser tyder noget på, at Larraíns nerve og eksperimenterende stil ikke er gået tabt i oversættelsen – alt imens han har gjort sin hovedrolleskuespiller til oplagt Oscar-kandidat.

‘Jackie’, der følger præsidentfruen Jacqueline Kennedy i dagene og ugerne efter mordet på hendes mand John F. Kennedy, har nemlig især fået hæder på grund af Natalie Portmans præstation. Der er utvivlsomt også noget om snakken efter at have set filmens første trailer, der samtidig ligner alt andet end den gængse bio-pic. Portman får selskab af Greta Gerwig, Peter Sarsgaard og Billy Crudup i filmen, mens John F. Kennedy spilles af danske Caspar Phillipsen.

I øvrigt er Pablo Larrain også aktuel med en anden biopic, den spansksprogede Neruda om digteren af samme navn, som er i spil til Oscar’en for bedste ikke-engelsksprogede film. Gad vist om det nogensinde er sket før, at en instruktør er nomineret for to film i to forskellige kategorier?

‘Jackie’ har endnu ikke fået en dansk premieredato.

Læs mere: Her er filmene, vi glæder os mest til fra Venedig Film Festival

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af