Det skal du streame i december – fra Obamas unge år, vikinger og coming of age-perle

Her er de 10 mest interessante nye udgivelser på streamingtjenesterne i julemåneden
Det skal du streame i december – fra Obamas unge år, vikinger og coming of age-perle
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Sing Street’

Irske John Carney er en af de umådeligt få instruktører, som kan skrue en romantisk film sammen, uden at det bliver klægt eller oversentimentalt. Derudover har mange af hans film et musikalsk twist, mest mindeværdigt ‘Once’ (2007), der vandt en Oscar for sin rørende kærlighedsballade.

Senest var Carney aktuel med ‘Forelsket i New York’, og nu er han så tilbage med det mindst lige så musikalske komediedrama ‘Sing Street’, der – som Carney siger i traileren – forsøger at opnå alt det, som han ikke selv kunne, da han var et ungt skvat i 80’erne.

I coming of age-filmen vokser den følsomme teenager Conor op i de popinficerede start-80’ere, hvor musikvideoen har gjort sit første indtog på fjernsynsskærmene. En dag møder Conor drømmepigen, som han i et håbløst forsøg på at imponere inviterer til at medvirke i sit bands musikvideo. Der er bare det lille problem, at Conor ikke har noget band.

Men sammen med vennerne formår han alligevel at stable noget på benene, og det udvikler sig til en usædvanligt charmerende, gennemmusikalsk affære. Læs vores fem stjerners anmeldelse her.

Kan ses på Blockbuster.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Vikings’ sæson 4, anden del

Inden længe lander anden del af ‘Vikings’ blodige fjerde sæson, der beretter om Ragnar Lothbroks store og voldelige togter. Skaberen Michael Hirst (‘The Tudors’, ‘Camelot’) har bevist med ‘Vikings’, at der er en efterspørgsel efter middelalderlige universer, brovtende mænd og brutale kampe, og serien har lige siden sin debut formåede at fastholde et betragteligt, trofast publikum.

Fjerde sæson er særligt interessant, fordi hele tre unge danske skuespillertalenter medvirker i serien: Alex Høgh Andersen (‘Krigen’), Marco Ilsø (‘Fasandræberne’) og Ida Marie Nielsen.

Premiere 1. december på HBO Nordic.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Fauda’

Israel er et stort og vigtigt land i i nyere tids tv-drama-genopblomstring, og amerikanske serier som ‘In Treatment’ og ‘Homeland’ byggede på israelske serier.

‘Fauda’ – arabisk for kaos – er en israelsk, actionfyldt dramaserie, der følger to sider af Israel-Palæstina-konflikten. På den ene side står Doran, lederen af en israelsk undercover-enhed, der inden for Palæstinas grænser jager Hamas-aktivisten Abu-Ahmed. På den anden side følger vi Abu-Ahmed og hans families tragiske liv, hvor vi lærer, hvad der ligger til grund for deres eskalerende had mod Israel.

Serien har allerede nydt stor succes på den israelske tv-kanal YES, og den vandt tilmed en israelsk Emmy for bedste dramaserie i 2015. Nu prøver Netflix at bringe ‘Fauda’ ud til et bredere publikum, og hvis den samlede serie er lige så intens og skarpskåret, som traileren giver udtryk for, er det med god grund.

Premiere 2. december på Netflix.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Desierto’

Alfonso Cuaróns søn Jonás har lavet det hæsblæsende thrillerdrama ‘Desierto’, der næppe kunne have været mere aktuelt end netop nu. Sat ved grænsen mellem Mexico og USA følger vi en gruppe ubevæbnede flygtninge, der under deres forsøg på at komme til USA og få et bedre liv ender i skudlinjen for en racistisk selvtægtsmands (Jeffrey Dean Morgan), der med kamphund og jagtriffel jager dem tværs over det golde klippelandskab.

Det er en unfair kamp om overlevelse for flygtningene, der føres an af Moises (Gael Garcia Bernal) og den svært bevæbnede Sam, der forsøger at belyse debatten om ulovlig indvandring gennem et ekstremt scenarie, som er lige så samfundspolitisk aktuelt, som det er intenst og underholdende. Vores anmelder var entusiastisk og kaldte filmen for »en nervepirrende og uhyggelig grænsethriller«.

Kan ses på Blockbuster.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Barry’

Det er altid lettere at få lov til at lave film om præsidenter, når deres embede lakker mod enden, og nu er den næsten ukendte instruktør Vikram Gandhi klar med den anden Obama-film efter Richard Tannes romance ‘Southside With You’.

‘Barry’ skruer tiden tilbage til 1981, hvor vi følger den unge Obamas skelsættende første år på Columbia University. Et år, der var afgørende for den unge Barack, fordi han her udviklede sine holdninger om race, regeringen og Amerika.

Men det var også en identitetssøgende tid for Obama, der som halvt sort havde svært ved at finde sin plads i en fordomsfuld verden. »I fit in nowhere«, som han siger i traileren. Debuterende Devon Terrell spiller den unge Obama og får opbakning fra Ashley Judd (‘Divergent’), Anya Taylor-Joy (‘The Witch’) og Ellar Coltrane i sin første rolle siden gennembruddet i ‘Boyhood’.

Premiere 16. december på Netflix.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Kampen for tilværelsen’ sæson 1 og 2

Den norske serie ‘Kampen for tilværelse’, skrevet af den stærkt humoristiske forfatter Erlend Loe, vandt mange nordmænds hjerter, da den rullede over skærmen på NRK i 2014. Nu får vi andre mulighed for at se den, når den snart kommer på HBO Nordic, og der er rigeligt med grund til at glæde sig.

Serien følger den unge polske akademiker Tomasz, der rejser til Norge for at finde sin ukendte far. Det bliver et møde med den norske middelklasse i flækken Ullevaal Hageby og alle deres selvforskyldte problemer, som skaber forviklinger og komiske situationer for den forvirrede, hjælpeløse Tomasz, hvis færdigheder udelukkende befinder sig inden for diakron lingvistik.

Premiere 19. december på HBO Nordic.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Reggie Watts: Spatial’

Altmuligmanden Reggie Watts er klar med sin første Netflix’ comedy-special, der ud fra traileren at dømme samler alle hans egenskaber i en stor, gakket pakke fyldt med beatboxing, musik og comedy.

Tidligere har Watts lavet musik og comedy til ‘Conan’, ‘The Late Late Show with James Corden’, ‘Key and Peele’ og et hav af andre ting. Han betragter sig selv som en disinformationist, der disorienterer sit publikum med sine sets. Det kan man også godt fornemme i traileren til ‘Reggie Watts: Spatial’, der med b-film-inspireret 80’er-monolog inviterer os ind i Watts kaotisk-humoristiske univers.

Premiere 6. december på Netflix.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘The Fall’ sæson 3

Tredje sæson af BBC’s seriemorderkrimi er tilgængelig på Netflix, hvor fans atter kan følge den intense katten-efter-musen-duel mellem Gillian Anderson (‘The X-Files’, ‘Hannibal’) og Jamie Dornan (’Fifty Shades of Grey’).

Duellen er dog en kende hæmmet i tredje sæson, da Dornans seriemorder er tilfangetaget, såret og i koma som resultat af anden sæsons finale. Hvordan seriens skaber Alan Cubitt vil holde spændingsgryden i kog herfra, bliver spændende at se.

Kan ses på Netflix.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Mozart in the Jungle’ sæson 3

Amazons Golden Globe-vindende ‘Mozart in the Jungle’ er noget så sjældent og satset som en komedieserie centreret omkring et fiktivt New York-symfoniorkester. Fokus er på den excentriske dirigent Rodrigo, spillet af Gael Garcia Bernal, der rusker op i den konservative institution, og den unge fremadstormende oboist Hailey, spillet af Lola Kirke.

I tredje sæson skal Rodrigo dirigere operadivaen Alessandra (Monica Bellucci), mens Hailey opdager en passion for at dirigere på sin rejse tværs over Europa. Derudover har mange af orkestrets musikere fået anspændte forhold til hinanden, efter de i anden sæson blev ekskluderet fra orkestret.

Premiere 10. december på Viaplay.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘South Park’ sæson 20

‘South Park’ markerer i år deres imponerende 20 års jubilæum. Stort set alle har stiftet bekendtskab med de fire Colorado-drenge Stan, Kyle, Kenny og Cartman, hvad enten man har reageret med foragt eller rungende latter.

Skaberne Matt Stone og Trey Parker har med deres politisk ukorrekte animationsserie revet op i samtlige af det amerikanske samfunds betændte sår. Med humor over alt fra religiøs fanatisme til politisk hykleri, seksuelle feticher og ekstrem kendiskultur har serien gang på gang bevist, at intet er helligt. Hvis du endnu ikke er overbevist, kan du læse vores artikel om 10 af seriens mest kontroversielle højdepunkter.

Premiere 1. december på Viaplay

Læs også: 10 film, du bør se i biografen i december – fra stjernekrig til latterguld

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af