Førende filmmagasin kårer Refns ‘The Neon Demon’ til årets tredjebedste film

Førende filmmagasin kårer Refns ‘The Neon Demon’ til årets tredjebedste film

Lige så sikkert som julen snart banker på døren, følger de årlige opsamlinger og kåringer inden for kulturens verden også.

En af de top 10’er, der inden for filmverden plejer at føre overraskelser med sig, er det 55 år gamle filmmagasin Cahiers du Cinemas, der i 60’erne blev en oprørsk institution og talerør for filminstruktører som Jean-Luc Godard og kritikere som André Bazin. I dag har magasinet måske ikke samme centrale position i kritikerlandskabet, men de står stadig for en radikal forkærlighed for kunstfilmen.

Deres top 10 for 2016 har den tyske Cannes-favorit og publikumspleaser ‘Toni Erdmann’ på en førsteplads, mens de mere omdiskuterede film ‘Elle’ fra Paul Verhoeven og Nicolas Winding Refns ‘The Neon Demon’ indtager anden- og tredjepladsen. Udvælgelsen af Refn er et særdeles idiosynkratisk valg, da ‘The Neon Demon’ fik en meget blandet modtagelse.

Pedro Almodovars ‘Julieta’ har også på trods af en blandet modtagelse sikret sig en plads blandt de 10 bedste, og Todd Haynes’ Oscar-nominerede ‘Carol’ med Cate Blanchett og Rooney Mara når lige med på en niendeplads.

1. ‘Toni Erdmann’ (Instruktion: Maren Ade)
2. ‘Elle’ (Instruktion: Paul Verhoeven)
3. ‘The Neon Demon’ (Nicolas Winding Refn)
4. ‘Aquarius’ (Instruktion: Kleber Mendonça Filho)
5. ‘Ma Loute/Slack Bay’ (Instruktion: Bruno Dumont)
6. ‘Julieta’ (Instruktion: Pedro Almodóvar)
7. ‘Rester Vertical/Staying Vertical’ (Instruktion: Alain Guiraudie)
8. ‘La Loi de la jungle’ (Instruktion: Antonin Peretjatko)
9. ‘Carol’ (Instruktion: Todd Haynes)
10. ‘Le bois dont les rêves sont fait’ (Instruktion: Claire Simon)

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af