Tobias Lindholm tilknyttet sin første amerikanske film – stjerneinstruktør producerer

Tobias Lindholm tilknyttet sin første amerikanske film – stjerneinstruktør producerer
Foto: Ian Gavan / Getty Images

Tobias Lindholm blev Oscar-nomineret for ‘Krigen’ og har i det hele taget fået stor international arthouse-hæder for sine film som instruktør, der også tæller ‘R’ og ‘Kapringen’. At han så har skrevet manuskriptet til Thomas Vinterbergs ligeledes Oscar-nominerede ‘Jagten’ og var medforfatter på ‘Borgen’, tæller absolut heller ikke ned i det internationale regnskab.

Det var derfor et spørgsmål om tid, før hans første amerikanske projekt kom på tale, og det er så sket nu, rapporterer Deadline.

Filmen hedder ‘The Good Nurse’, en thriller om jagten på sygeplejersken Charlie Cullen, en af de værste seriemordere i historien med tilnavnet Dødens Engel. Cullen var en familiefar, der over 16 år dræbte omkring 300 mennesker, inden han blev fanget af to politiefterforskere med hjælp fra en sygeplejerske, der var Cullens kollega. Denne rolle ventes at blive en af filmens bærende.

Manuskriptet er skrevet af den relativt uerfarne Krysty Wilson-Cairns, der har været episodeforfatter på ‘Penny Dreadful’, baseret på en bog af Charles Graeber. Mere interessant er det dog, at Darren Aronofsky – bedst kendt som instruktør af film som ‘ Requiem for a Dream’, ‘The Wrestler’ og ‘Black Swan’ – producerer filmen.

Aronofsky har de seneste år for alvor kastet sig ind i producertjansen, og han står blandt andet bag den aktuelle ‘Jackie’ med Natalie Portman, der regnes som en af årets Oscar-kandidater. Den er chilenske Pablo Larrains første engelsksprogede film, og Aronofsky virker således til at gøre det til sit speciale at pumpe nyt blod i amerikansk film via eksotiske udlændinge.

Hvornår ‘The Good Nurse’ rammer biograflærrederne, er endnu usikkert. Nu skal castingen først falde på plads, før vi tør sige med 100 procent sikkerhed, at filmen kommer op at flyve.

Læs også: Interview med Tobias Lindholm – »Der er ikke så meget plads til mig i ‘Apocalypse Now’«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af